Veze i odnosi

Ispovesti parova koji su pokušali da žive bez seksa: "Bio sam na ivici nervnog sloma"

Kako bi otkrili koliki uticaj seks ima na njihov brak, dva para su čvrsto odlučila da nemaju odnose u periodu od mesec dana.

Četvrtak, 21.07.2022.

15:04

Izvor: 24sata.hr

Ispovesti parova koji su pokušali da žive bez seksa:
Foto: fizkes/Shutterstock

Podeli:

Prvi par: "Izdržali smo"

Džudi (37) i Kris (41) zajedno su sedam godina, od čega su pet u braku. Takođe, imaju petogodišnjeg sina. Ona je asistentkinja u pravnoj firmi, a on slikar. U proseku vode ljubav dva puta nedeljno.

"G tačka je vrh ledenog brega"; stimulacija druge regije je ključna za više orgazama

Kad je Džudi predložila ovaj eksperiment, Kris je bio poprilično skeptičan, jer je seks važan deo njihovo odnosa, a nakon tri dana je razmišljao koliko mu nedostaje žena.

Ljubitelji oralnog seksa uz vodoinstalater pozu mogu da imaju sve

"Osećao sam se kao na dijeti gde ne smem da jedem slatko. To 'slatko' mi je odjednom postalo zabranjeno voće, što je jačalo želju", priča Kris.

Seks terapeutkinja otkriva: Uz ove savete zagarantovan vam je dobar seks

Kako su dani prolazili, tako je i injegova nervoza rasla. Već petog dana je bio na ivici nervnog sloma. Kako kaže, najteže mu je bilo ujutru kad gleda svoju ženu pored sebe, a ne sme ništa da potencira.

"Toliko sam je želeo u tom trenutku. I Džudi je postala nervozna, međutim, znao sam da će ona izdržati".

Seks je, priča Kris, bio način da se povežu i, odjednom, više nije znao kako da se približi supruzi.

"Nedostajala mi je, iako smo spavali zajedno. Shvatio sam da ne postoji nikakva zamena za seks u emotivnom odnosu".

Drugi par: "Pokleknuli smo"

Natali (30) i Nik (42) su u braku sedam godina. Nik ima troje dece iz prethodnog braka, a Natali i on nameravaju da započnu proces veštačke oplodnje. U proseku vode ljubav tri do četiri puta nedeljno.

Na početku eksperimenta, Nik je bio bolestan, pa mu i nije bilo toliko teško da nema odnose prva tri dana. Međutim, kako je nedelja odmicala, postajao je sve nervozniji.

"U nedelju ujutro sam ustao i otišao u baštu. Gradio sam kućicu za našeg zeca kako ne bi razmišljao o seksu. Kako je dan sve više i više odmicao, bio sam nervozniji, a moja žena je bila napetija. Na kraju smo se posvađali", počinje Nik

Kako priča, pokušao je da prekine svađu, te je odlučio da odradi neke kućne poslove koje je njegova žena trebalo da odradi. Međutim, ni to nije uspelo, a svađu su nastavili gde su je i prekinuli prvi put.

"Gledanje svoje žene kao partnera uvek me motivisalo da preskočim nesporazume među nama. Međutim, počeo sam da pucam 'po svim šavovima'. Ovaj eksperiment mi se uopšte nije dopao. Sećam se da smo se iste te noći probudili u krevetu i bilo je neizdržljivo - imal ismo seks", kaže Nik, te dodaje:

"Proveli smo jutro u krevetu da bi nadoknadili propušteno. Apstinencija me naučila koliko je bliskost važna u braku i sada se osećamo još bliže".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.