Veze i odnosi

Nisu imali seks 14 godina i još se vole: "Nekad smo vodili ljubav do zore, sada navučemo čizme i..."

Da li je srećan brak usko povezan sa brojem sekusalnih odnosa tokom zajedničkog života i da li je neophodno da imate želju za seksom kako biste rekli da imate dobar brak, samo su neka od pitanja koja su odgovorili bračni parteneri iz Velike Britanije.

Četvrtak, 01.12.2022.

13:13

Autor: J.V.

Nisu imali seks 14 godina i još se vole:
Foto: fizkes/Shutterstock

Podeli:

Kler i Džon su se upoznali pre 20 godina na poslu, a velika ljubv desila se odmah. Seksualni život, kažu oni, bio je strastven i intenzivan, a kruna njihove veze i posvećenosti jedno drugome bio je sin. I tako, godine zajedničkog života su prolazile u veselju i problemima, ali ljubav među njima nikad nije iščeznula, ali želja za seksom jeste.

Kler je za sajt "High50" opisala kako izgleda njihov veza bez intimnih odnosa.

"Smešno je kada se setim ranih dana svoje veze s Džonom i shvatim koliko nam je seks tada bio važan. Teško je zamisliti da smo to uopšte bili mi. Kada smo se upoznali na poslu, odmah smo osetili fizičku privlačnost jedno prema drugom. Uvek se šalim kako sam pre njegovog lepog lica primitili njegovu lepu zadnjicu u Levis farmerkama. Prvih deset godina naš seksualni život bio je aktivan, pustolovan, a seks je bio lepak koji nas je držao zajedno", kaže ona, pa nastavlja:

"Devetnaest godina nakon što smo izgovorili sudbonosno ‘da’, drago mi je što mogu reći da je naš brak čvrst i srećan. Naravno, bilo je par prepreka na putu. Moja postporođajna depresija nakon rođenja našeg sina Aleksa. Džonova kriza srednjih godina nakon što je proglašen tehnološkim viškom i dobio otkaz. Ali mi i dalje osećamo ljubavi i odanost jedno prema drugom".

Ona je, takođe, istakla da nisu imali seksualni odnos od 2008. godine, ali još uvek, svake večeri, dele veliki krevet u domu u Jorkširu.

"Ljubimo se, mazimo i imamu taktilnu, nežnu fizičku vezu, ali prošlo je mnogo godina otkako smo vodili ljubav".

A kako izgleda ljubavni život nakon 50., Kler je detaljno objasnila novinaru pomenutog sajta - putem dijaloga koji je jednom prilikom vodila sa mužem.

"Seks me prestao zanimati kada sam ušla u menopauzu, a to nije netipično. Seks je postao neugodan, a naposletku i nepoželjan.Ispričala sam Džonu kako se osećam i rekao je da razume. U tom trenutku on je dobio otkaz pa je preispitivao samog sebe pa mu seks i nije bio u mislima. Mislila sam da će se moj libido vratiti nakon menopauze, ali nije. ‘Što ako se nikada ne vrati’, upitala sam Džona jedne večeri u krevetu", počela je ona, te nastavila:

"Nije to ništa zbog čega bismo trebali biti zabrinuti. U pedesetim smo, u dobroj smo formi, zdravi smo i još uvek smo zaljubljeni. Ne vidim ništa pozitivno u tome da budemo zabrinuti zbog seksa, ako ga nijedno od nas ne želi’, odgovorio mi je".

"Njegov odgovor je bio logičan i ohrabrujuć. Naš brak bi bio u nevolji da jedno od nas još uvek ima potrebu za strastvenim trenucima na dnevnoj bazi, ali oboje smo sa zadovoljstvom krenuli u novu fazu naše veze".

Za kraj razgovora, Kler je istakla da su se njih dvoje posvetili drugim ciljevima u životu, te da su im dani, meseci i godine upotpunjeni.

"Možda ovo zvuči previše lako, ali oduvek sam se osećala sigurno u svom braku. Srećni smo jer smo oduvek otvoreno razgovarali o o svemu što nas muči. Na početku veze vodili smo ljubav do zore. Danas radije navučemo svoje čizme, uputimo se u dugačku šetnju i ručak u lokalnom pubu ili za vikend odletimo u Pariz ili Budimpeštu. Oboje volimo da kuvamo i da se brinemo o domaćinstvu. Provodimo vreme sa svojim sinom i sanjamo o kupovini imanja u Francuskoj koje ćemo sami renovirati.

Imamo planove i snove, ali ne treba nam seks da bismo ih ostvarili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare