Veze i odnosi

Razbuktavaju strasti: Vođenje ljubavi biće još vatrenije uz ove poze

Kada je seks u pitanju uvek možete da isprobate nešto novo i uvek imate šta da isprobate. Marla Rene Stjuart, seksološkinja i predavač, kaže da je uvek zabavno raditi neke stvari drugačije i stvarati novo seksualno iskustvo.

Sreda, 15.03.2023.

14:33

Izvor: 24sedam.rs

Razbuktavaju strasti: Vođenje ljubavi biće još vatrenije uz ove poze
Foto: NDAB Creativity/shutterstock

Podeli:

Jedno od njih bi moglo da bude i seks na kauču.

"Mislim da seks na kauču ima puno prednosti. Možete da isprobate neke zabavne položaje, a jednostavno je prebacivati se u nove, jer drugačije možete da legnete i koristite naslone, nego u krevetu. Osim toga, tako vam krevet ostaje da se odmorite i naspavate", dodaje.

Da bi sve bilo jednostavnije, stručnjaci za seks su izdvojili nekoliko poza, kao startne pozicije za vežbanje, nakon čega, naravno, možete da istražujete i sami.

1. Preko ivice


Stabilno, podržavajuće i prijatno, a kauč pritom ima velike prednosti, jer omogućava da budete kreativni, kaže stručnjakinja za seks i vezu Melisa Stoun, koja preporučuje da partneru okrenete leđa i jednostavno se naslonite na jastuke kauča.

"Ovaj seksualni položaj je vrlo sličan dogi stilu, s tim da je ona blago sagnuta na jastucima, a on prodire otpozadi. Prednost je to što postoji mekani oslonac, pa će parnerki koji je dole biti prijatno. U ovom položaju možete da se igrate brzinom prodiranja i stimulacijom, pa i da se osetite nestašno", objašnjava Stun.

2. Stil kaubojke

Iako je reč o pomalo tradicionalnom pristupu, i Marla Stjuart i Melisa Stoun veruju da ovaj pristup čini čuda dok ste na kauču i uživate u tome što ste iznad partnera.

"Ovo je odličan način za stimulisanje klitorisa, jer uključuje trenje jednog o drugo genitalno područje", pojašnjava Stoun.

Istovremeno, ne stvara previše pokreta i neće biti puno posla oko menjanja položaja da bi se postigao željeni vrhunac.

3. Položaj lotusa


U ovom "scenariju" garantovano vam je zabavno i senzualno iskustvo, kaže Marla Stjuart. Neka se vaš partner udobno smesti u sedećem položaju sa ukrštenim nogama dok vi sedate u krilo, s podvijenim kolenima.

"U ovoj pozi ste bliski, možete da se ljubite, tela su jedno pored drugog, pa je poza vrlo intimna, a relativno je lako postići dobar ritam. Osim toga, oba partnera se mogu osloniti na kauč, a u ovoj pozi omogućena je i lakša penetracija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare