Veze i odnosi

Velika ljubav s tužnim krajem: Čendler je ludo voleo Džuliju, a godinama je krio zašto ju je ostavio

Čuvena ljubavna priča između Metjua Perija i Džulije Roberts nosi sa sobom i najpotresniji momenat.

Nedelja, 29.10.2023.

08:11

Izvor: superžena

Velika ljubav s tužnim krajem: Čendler je ludo voleo Džuliju, a godinama je krio zašto ju je ostavio
Foto: s_bukley/Shutterstock

Podeli:

Glumac Metju Peri preminuo je u subotu u 55. godini u svom domu u Los Anđelesu. Bio je najpoznatiji po ulozi slavnog Čendlera Binga iz "Prijatelja", a ova vest rastužila je javnost i milione obožavalaca kultne serije.

Nažalost, više ga nećemo gledati u novim ulogama, ali pamtićemo između ostalog i da je ludo voleo Džuliju Roberts, davne 1996. godine.

Par je bio u ljubavnoj vezi šest meseci, a Peri je raskid sa slavnom glumicom objasnio tako što je rekao da je "prekinuo s lepom i brilijantnom Džulijom zbog svoje borbe s ovisnošću" i zbog toga što se "nije osećao 'dovoljnim' za nju". Bilo mu je to previše i stalno je bio opterećen da će ga ostaviti, pa je, umesto da se suoči s tom neizbežnom agonijom, on nju ostavio.

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Počeli su da izlaze sredinom 90-ih, kada je Peri snimao "Prijatelje", a zbližili su se pre njenog gostovanja u drugoj sezoni serije. Tada su se samo družili, a Metju je o tome pisao i u svojim memoarima. Otkrio je u knjizi da je Džulija Roberts imala uslov za gostovanje u "Prijateljima" - da bude uključena u priču Čendlera Binga.

Zbog ovoga joj je on poslao tri tuceta crvenih ruža i čestitku na kojoj je pisalo: "Jedina stvar koja je uzbudljivija od mogućnosti da glumiš sa mnom je ta što napokon imam izgovor da ti pošaljem cveće".

Pre nego što su se lično upoznali, komunicirali su putem faks aparata, jer interneta i mobilnih telefona nije bilo, a Peri je ispričao da su slali jedno drugom stotine poruka dnevno, iako su oboje bili pretrpani poslom. Džulijine poruke je opisao kao pametne i kao one koje su ga naterale da se oseća kao da je njena misija na ovoj ovoj planeti ta da nasmeje svet.

Udvaranje je trajalo tri meseca, a nakon romantičnih poruka usledili su i dugi telefonski razgovori, te potom i susret licem u lice.

"Nakon toga nas više niko nije mogao zaustaviti. Padali smo, nisam bio siguran u šta, ali padali smo..."

I taj kobni, poslednji pad, posle kojeg više ništa neće biti isto, desio se 28. oktobra, na rođendan njegove bivše ljubavi Džulije Roberts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare