Veze i odnosi

Oblik muškog tela koji najviše privlači žene: Iznenađenje ili ne?

Drage dame, da li se slažete s ovim?

Četvrtak, 15.02.2024.

15:21

Izvor: Muškimagazin.rs

Oblik muškog tela koji najviše privlači žene: Iznenađenje ili ne?
Foto: George Rudy/Shutterstock

Podeli:

Ukoliko vam bilo koja žena kaže da masivni trbušnjaci, nauljeni pulsirajući bicepsi koji krčkaju kao u fritezi ili siks-pekovi koji plešu po komandi, nisu ono što ona voli, onda postoji velika šansa da vas laže iz učtivosti, sudeći prema novoj studiji.

Grifit Univerzitet u Kvinslendu izveo je studiju kako bi testirao u kojoj meri je zapravo fizička snaga muškog tela ključ njegove privlačnosti. Fotografije bezglavih muških torzoa predstavljene su grupi žena, koje su upitane da ocene njihovu privlačnost ili fizičku snagu. Neki od muškaraca bili su obični univerzitetski studenti, dok su drugi torzoi pripadali momcima koji vežbaju od tri do pet puta nedeljno, pri čemu je snaga svih muškaraca testirana pre ispitivanja.

Sudeći prema novoj studiji, od stotinu i šezdeset žena koje su ispitane, ni jedna nije videla nemišićave momke atraktivnijim.

Najveći pokazivač muške privlačnosti za žene u ovoj studiji definitivno je njihova percipirana snaga. Muškarci koji se mogu smatrati najjačim bili su najatraktivniji u 70 odsto slučajeva.

Nakon daljih analiza, istraživači su takođe zaključili i to da žene preferiraju više i vitkije muškarce.

Nedavno objavljeno istraživanje ipak uključuje i teoriju da snaga zadužena za stvaranje veće privlačnosti muškaraca u očima suprotnog pola to čini samo do određene tačke, jer u momentu kada možemo smatrati telo previše mišićavim, ono ponovo postaje manje atraktivno. Međutim, tim australijskih naučnika oborio je ovu tezu lako, činjenicom da su prethodne studije, baš kao i ona, bile izvođene skečevima, radije nego pravim fotografijama muških tela.

Ukoliko niste u idealnoj formi, baš kao i svi drugi ljudi koji ne idu u teretanu svakoga dana, ne očajavajte. Prvo, izgled Apolona nije sve i snaga nije nešto što proizilazi odlaženjem u teretane, a žene svakako neće birati muškarce po njihovom torzou u skorije vreme. Pored toga, ovo nije velika studija, jer je u njoj bilo uključeno 160 žena i dalja istraživanja na ovu temu su svakako potrebna kako bi bilo šta moglo da se tvrdi sa sigurnošću.

Brojne druge studije potvrdile su da žene vole nešto mekša i mladalačka lica kod muškaraca takođe, što nije nešto što uglavnom možemo pronaći na ekstremno mišićavim telima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.