Veze i odnosi

Šta se dešava s telom kada prestanete da imate seks

Poznato je da je seks zdrav i da seksualni život ima pozitivan uticaj na vaše zdravlje.

Četvrtak, 22.02.2024.

15:42

Izvor: Ženski magazin

Šta se dešava s telom kada prestanete da imate seks
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Da li ste znali da nedostatak seksa može da utiče na fizičko i mentalno zdravlje? Evo nekih stvari koje se dešavaju u vašem telu kada prestanete da upražnjavate intimne odnose.

Libido opada

Neki stručnjaci kažu da seks povećava libido i ima pozitivan uticaj, dok nedostatak seksa dovodi do smanjenja želje za seksom i strasti.

Negativno utiče na imuni sistem

Bezbroj puta se pokazalo da seksualne aktivnosti pozitivno utiču na imuni sistem. Takođe, masturbacija pomaže telu u borbi protiv infekcija, bakterija i drugih bolesti.

Dovodi do impotencije kod muškaraca

Nedostatak seksa izaziva impontenciju kod muškaraca, dok seks ima pozitivan uticaj na njihove fizičke i mentalne sposobnosti.

Negativno utiče na kardiovaskularni sistem


Dok ne praktikujete vežbe za telo ili druge fizičke aktivnosti, seks je odličan način za vaše telo da bude u odličnoj formi i pozitivno utiče na zdravlje. Ako nemate redovan seks, smanjujete rad hormona i mišića srca.

Pod stresom ste

Seks je najbolji način da se oslobodite stresa, anksioznosti i napetosti. Ako nemate redovne seksualne odnose, češće ste pod stresom, što dovodi do visokog krvnog pritiska.

Promene na vagini

U vreme kada nemate redovan seks, mišići vagine zaboravljaju kako da se opuste i nedostatak seksa dovodi do suženja mišića. Ali ne brinite, jer im ne treba puno da se podsete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.