Veze i odnosi

Skandal trese Francusku: Ćerka Brižit Makron prvi put o vezi majke sa 24 godine mlađim Emanuelom

Ćerka Brižit Makron – Tifen Ozijer prvi put je progovorila o braku svoje majke sa 24 godine mlađim predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, prenosi "Dejli mejl".

Petak, 01.03.2024.

11:11

Izvor: superžena

Skandal trese Francusku: Ćerka Brižit Makron prvi put o vezi majke sa 24 godine mlađim Emanuelom
Foto: Profimedia

Podeli:

U intervjuu koji je potresao celu Francusku, ćerka prve dame Francuske iskreno je rekla da je povređena "zabranjenom vezom" između, tada, udate nastavnice i njenog učenika Emanuela.

Ona govori o tome da je imala samo desetak godina kada je saznala da se njena majka Brižit viđa sa 24 godine mlađim učenikom.

Da stvar bude gora, Brižit je i dalje bila u braku sa svojim tadašnjim suprugom Andrej-Lujem Ozijerom, sa kojim ima troje dece. Kako kaže Tifen Ozijer, njih troje su morali da slušaju tračeve o "zabranjenoj" ljubavi njihove majke i sadašnjeg predsednika Francuske Emanuela Makrona, a iz njihovog odnosa je dosta toga "naučila o ljudskoj prirodi".

"Naučila sam mnogo o ljudskoj prirodi. Znam da moramo da se fokusiramo na suštinsko i da idemo napred ne uzimajući u obzir kritike. Napadi, kritike, posude... Još nije bila era društvenih mreža, ali bili smo u malom provincijskom gradu. Sve se zna. Uprkos svemu stajali su uspravno. Stekla sam otvoren um i želju da idem napred bez slušanja periferne buke. Stekla sam veću toleranciju", navodi Tifen Ozijer, koja sada ima 40 godina.

*ALT

Osim s ljubavnom aferom njihove majke, Tifen Ozijer je morala da se suoči i sa krahom svoje porodice. Kako kaže, bila je dosta uznemirena zbog činjenice da je njihov otac morao da napusti porodičnu kuću 1994. godine, iako se razveo od njene majke tek 2006. godine.

"Razdvajanje porodice može biti i tuga i prilika. Imam voljenog oca i očuha", rekla je sada mlada advokatica, čiji je biološki otac preminuo 2019. godine.

Tifen Ozijer se na momenat osvrnula i na početak ljubavne afere svoje majke. Međutim, ispričala ga je iz drugog ugla, iz ugla inejdžerke.

Deca, njih troje, priča ona, morali su da se suoče sa osudama ostale dece iz odeljenja. Tom skandalu doprinela je činjenica da su sve troje Tifen, Lorens i Sebastijan, pohađali rimokatoličku srednju školu, u kojoj je Brižit bila nastavnica drame.

Kako je počela romansa?

Podsetimo, tadašnja nastavnica Brižit i njen učenik Emanuel prvi put su se sreli u srednjoj školi u Francuskoj. Emanul je imao samo 15 godina kada se zaljubio u nju, a Brižit 39.

Učiteljica i učenik mesecima su sarađivali na predstavi "Umetnost komedije" italijanskog pisca Eduarda de Filipa svakog petka uveče. Duo bi radio na scenariju do kasno u noć.

Premijera dugo očekivane predstave je došla, a kada se završila, Makron se poklonio i poljubio svoju nastavnicu u oba obraza...

A onda je bilo očigledno da se nešto dešava. Da je ljubav između njih dvoje počela da se rađa.

Njihova romansa je izazvala skandal u provinciji. Makronovi roditelji su poslali svog sina u Pariz da pohađa drugu školu. Međutim, želja da bude u braku sa svojom učiteljicom uvek je bila prisutna.

I to se desilo. Brižit i Emanuel su se venčali 2007. godine, a sadašnji predsednik Francuske je jednom prilikom otkrio da je upravo ta predstava bila sudbonosni momenat za njih.

"Svakog petka sam išao da sa njom radim na komadu na nekoliko sati. Razgovarali smo o svemu i otkrio sam da smo se oduvek poznavali", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.