Veze i odnosi

Greške pre i posle seksa: Pravite li ih i vi?

"Naoružajte" se pre nego što sledeći put završite u krevetu s partnerom.

Subota, 02.03.2024.

15:52

Izvor: Ženski magazin

Greške pre i posle seksa: Pravite li ih i vi?
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Uglavnom znamo šta treba i šta ne treba raditi tokom seksa; stvari koje vole žene, ono što vole muškarci; ali često zaboravljamo drugu stranu priče, a to su stvari koje ne bi trebalo raditi pre i posle seksa...

Sređivanje nakon seksa

Pospremanje odmah nakon seksa je nešto što definitivno ne bi trebalo da radite. Skupljanje čarapa i donjeg veša sa poda, menjanje čaršava i posteljine, pretvara vaš seks u nešto "što se moralo obaviti". Radije ležite zagrljeni bar nekoliko minuta i uživajte u trenutku.

Postavljanje pitanja

Za pitanja poput "Šta to znači za nas?" i razgovor o tome da li je ovaj seks značio početak veze, krevet je najgore mesto. Opuštajući trenuci nakon seksa su najgore vreme za komplikovane razgovore o vašoj budućnosti, pa ih radije sačuvajte za neko drugo vreme i mesto.

Čitanje bukvice

Držanje predavanja o tome kako niste njegov seksualni objekat, šamaranje kad spomene neku seksualnu perverziju, ismejavanje njegovih želja i očekivanja da sve radi kako vi poželite i to "u ime ljubavi" nije pošteno prema partneru. Zapamtite, oboje ste u tome i tu ste kako bi zajedno uživali, a ne kako bi se sve vrtelo samo oko vas.

Odlazak usred predigre

Započeti predigru i onda otići u kupatilo da obavite higijenski ritual pre spavanja, da skinete šminku i operete zube, a zatim se vratitti u krevet i očekivati da vas on uzbuđen čeka, zvuči prilično nerealno. Niko ne voli da prespava sa šminkom, ali uzbuditi ga, a zatim ga ostaviti na suvom i onda ga ponovo uzbuditi i nije baš neka fora.

Nemojte se zapustiti

Nemojte dopustiti da izgledate kao amazonka. Osim lične higijene, muškarci vole da veruju da su devojke savršene i ako izgledate uredno više će vremena želeti da provede "tamo dole". Depilacija voskom boli, ali se isplati, a uostalom, i brijač je uvek tu za brza rešenja.

Pravljenje drame

I njima se može dogoditi da nisu raspoloženi za seks ili da im se brige motaju po glavi, pa ne mogu uvek biti u seksualnoj formi. U slučaju da podbaci, nemojte praviti od muve slona i postavljati hiljadu pitanja, niti ga napadati pitanjima jeste li mu još uvek seksi i ima li drugu. Svako ima svoje probleme, pa imajte razumevanja i budite podrška svom dečku.

Očekivanje da svaki put bude kao prvi

Očekivati od njega da će posuti krevet laticama i paliti mirisne sveće svaki put kad idete u krevet je ravno njegovim željama da vi neprestano glumite porno zvezdu. Dakle, nerealno. Takođe, ne možete da očekujete ni da ćete celu noć spavati držeći se za ruke, malo privijanja je nužno, ali nakon toga njegova ruka preko tebe će biti dovoljna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.