Zdrav duh

Kako prepoznati emocionalnu prevaru?

Često se manifestuje kroz neprikladnu komunikaciju koju imate sa drugom osobom

Utorak, 17.01.2023.

13:47

Izvor: avaz.ba/ Z.K.

Kako prepoznati emocionalnu prevaru?
Foto: Dragana Gordic/Shutterstock

Podeli:

Preljuba ne mora da bude samo fizička, ona može da bude i emocionalna, skrivena, možda je čak nismo ni svesni. Naravno, to ne znači da svaki detalj svog života morate da delite sa partnerom.

Takođe, niste u obavezi da svoje poruke prikazujete drugima. Ali ako krijete veliki deo svog odnosa sa drugom osobom od svog partnera, to je crvena zastava.

Budite iskreni

Ako osećate da morate da krijete svoj odnos sa drugom osobom od svog partnera, postoje dva moguća razloga: ili imate nezdrav odnos sa partnerom, ili imate nezdrav odnos sa drugom osobom. Razmislite o svojim osećanjima i budite iskreni prema sebi, i prema drugima.

Emocionalno varanje se često manifestuje kroz neprikladnu komunikaciju koju imate sa drugom osobom. To mogu biti direktne reči koje koristite u razgovoru, ili samo neprikladan govor tela ili ponašanje.

  • Evo nekoliko primera komunikacije koju ljudi u emocionalnim aferama imaju sa drugom osobom:
  • Flertovanje - Razgovor o vašoj trenutnoj vezi i otkrivanje tajni koje vam je partner poverio.
  • Kritikovanje vašeg partnera drugoj osobi.
  • Otkrivanje delova sebe koje ne otkrivate svom partneru.
  • Razgovor o seksu sa drugom osobom (čak i ako se samo šalite).

Prošle veze

Ne morate da imate emotivnu vezu sa nekim koga ste upravo upoznali; možete sanjati o prošlim vezama. Sasvim je prirodno da s vremena na vreme razmišljate o svom bivšem, pa čak i da se prisetite svoje prethodne veze.

Ali ako često razmišljate o tome koliko je stara romansa bila lepa i kako bi bilo dobro da je ponovo oživite, ovo bi mogao biti znak emocionalne prevare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare