Zdravlje žene

One su našle način da se izbore sa napadima vrućine u menopauzi

Grupa žena koje plivaju u hladnim vodama izjavile su da im to pomaže da ublaže efekte napada vrućine tokom menopauze, a neke su rekle da im kupanje na 6 stepeni Celzijusovih pomaže i u poboljšanju mentalnog zdravlja.

Subota, 16.02.2019.

08:09

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

"Nisam ni primetila da ulazim u menopauzu kad se to događalo pre nekoliko godina. Čitala sam o ženama koje su u menopauzi postale anksiozne ili im je dijagnostikovana depresija. Nisam želala da mi se to dogodi, pa sam shvatila da moram da uradim nešto, da budem aktivna", rekla je jedna od plivačica Alison Oven.

Alison je prošlog leta napustila posao da bi se brinula o svojoj ćerki koja ima cerebralnu paralizu. Međutim, ubrzo je počela da ide na plivanje u ledenoj vodi.

Ubzo pošto je počela da se kupa kod poluoostrva u Gover, Alison su kontaktirale druge žene jer su želele da joj se pridruže.

"Početak je veoma uzbudljiv. Budi u vama dete i podseća vas na ono što ste bili pre nego što ste imali decu, pre nego ste počeli da radite, pre nego što ste digli kredit", rekla je Alison.

Objasnila je da je potrebno ostati 91 sekundu u vodi da bi se telo prilagodilo.

Žene koje s njom plivaju toliko su oduševljeno prihvatile ovu ideju da su formirale improviziranu grupu "The Gower Bluetits", izdanak sličnog plivačkog kluba u Pembrokeshireu.

Sada već dvadesetak žena pripada toj grupi.

"Prolazim kroz menopauzu. Osećam da mi je mnogo lakše od kako sam počela da plivam. Ne znojim se više kao pre, a nivo moje anksiozni više nije tako veliki", rekla je plivačica Patricija Vudhaus

Prema riječima profesora Majka Tiptona postoje mnogi benifiti od kupanja hladnom vodom. Ono oslobađa od stresa i osećate se slobodnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare