Zdravlje žene

Zakažite pregled: Danas se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, danas je povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke pozvala sve devojke i žene da idu na redovne preventivne preglede.

Subota, 20.03.2021.

13:03

Izvor: Tanjug

Zakažite pregled: Danas se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke
Foto: Shutterstock/siam.pukkato

Podeli:

"Verujem da sve poznajemo ili imamo u porodici nekoga ko je oboleo ili preminuo zbog raka dojke. Ako odlazimo redovno na preglede, jednom godišnje, možemo da sačuvamo svoje živote - zbog sebe, svoje dece i naših bližnjih", poručila je Mihajlovićeva.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je istakla da rak dojke ne sme da bude tabu tema.

"I danas, ali i svaki drugi dan, moramo da pričamo više o važnosti prevencije, redovnih pregleda, da edukujemo i informišemo mlade i celo društvo o ovom problemu ali i činjenici da ako se otkrije na vreme, ovaj karcinom je izlečiv. Posvetimo se zdravijem načinu života, brinimo o sebi, od nas zavisi", poručila je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da godišnje 4.600 žena oboli od karcinoma dojke, a 1.600 njih umre, te da svaka osma žena tokom svog života oboli od ove maligne bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare