Zdravlje žene

Kako ispijanje tri šoljice kafe dnevno može uticati na veličinu ženskih grudi?

Ispijanje tri šoljice kafe dnevno može smanjiti ženske grudi, što je dokazano u ispitivanju u kome je skoro 300 žena ispitano o merama njihovih grudi i o tome koliko šoljica kafe u proseku dnevno popiju.

Petak, 02.09.2022.

15:47

Izvor: Super žena

Kako ispijanje tri šoljice kafe dnevno može uticati na veličinu ženskih grudi?
Foto: Rido/Shutterstock

Podeli:

"Ispijanje kafe može imati veliki efekat na veličinu grudi", rekla je Helena Jarnštrom, koja predaje eksperimentalnu onkologiju na Univerzitetu Lund u Švedskoj.

Žene koje piju kafu ne moraju da brinu da će im se grudi preko noći smanjiti. Smanjiće se, ali grudi neće tek tako nestati. Međutim, onaj ko misli da na osnovu veličine ženskih grudi može da pretpostavi koja žena obožava kafu – vara se.

"Problem je što postoje dve mere za grudnjak, veličina korpice i obim, tako da ne biste mogli to da znate", dodala je Helena Jarnštrom.

Međutim, postoje i dobre vesti.

Naučnici kažu da je efekat kafe povezan s njenim uticajem na estrogene – ženske polne hormone. Materije u kafi mogu promeniti metabolizam žene tako da ona dobije bolju konfiguraciju raznih estrogena, čime se smanjuje potencijalni rizik od pojave raka

"Ali žene s većim grudima, koje sadrže više mlečnih žlezda, izložene su većem riziku", objasnili su naučnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare