Zdravlje žene

Bizarne tajne sveta modelinga – jedu vatu da bi bile site, ne piju tečnost i tu nije kraj...

Biti manekenka nije jednostavan posao. Modna industrija ima rigorozna pravila i stiktne dijete koje buduće, ali i sadašnje manekenke slepo prate, a jedna manekenka je odlučila konačno da progovori o njima.

Ponedeljak, 31.10.2022.

14:43

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Modni svet je, isuviše, okrutno mesto, a na devojci je krajnja odluka da li želi da prihvati takve uslove rada ili ne.

S tim u vezi, manekenka Viktorija Kejn otkrila je bizarne stvari koje se odvijaju u modnoj industriji, a manekenka ne mogu da utiču na njihovu promenu.

1. Nema odlaska u toalet

Devojke ne mogu da koriste taoalet čak i ako imaju menstruaciju.
Viktorija je i sama priznala da je nosila isključivo crnu odeću kada je imala ciklus, kako se moguće fleke od krvi ne bi videle. Razlog se krije u tome što je velika navala devojaka za kasting i jedanput kada izgubite mesto u redu zbog odlaska u toalet, morate da se vratite skroz na kraj.

2. Nema korišćenja uložaka

Ulošci ne smeju da se koriste, jer se ucrtavaju na odevnim predmetima. Tamponi su dozvoljeni, ali pod određenim uslovima. Končić ne sme nigde da viri, kako se slučajno ne bi video iz veša. Manekenke ga zbog toga mahom uklanjaju makazama, zbog čega kasnije imaju problem da ga izvade.

3. Ne konzumiraju tečnost


Modna revija je veliki događaj, a za taj dan telo manekenke mora da bude savršeno. Jednom prilikom je i sama Adrijana Lima otkrila da 12 sati pre snimanja ili revije u potpunosti ne unosi tečnost.

4. Jedu vatu da bi bile site

Nedavno je manekenka Sani Pedersen otvorila je Pandorinu kutiju kada je iznela zastrašujuće činjenice o tome koju žrtvu podnose modeli da bi zadovoljile nametnute standarde lepote.

"Videla sam da se šesnaestogodišnja manekenka gotovo ubila. Jela je pamučne kuglice vate samo da bi preživela, a ostala mršava", navodi Sani.

Vata ostaje u stomaku dovoljno da bi ih činila sitima, ali ovo je samo jedan u nizu po zdravlje opasnih trikova kojima modeli pribegavaju.

5. Puše i piju kafu da bi, takođe, bile site

Viktorija Kenje i sama priznala da joj nije bilo lako. Kada je došla u Njujork, pušila je po 20 cigareta dnevno i živela samo na kafama.

"Na mojim kostima nije bilo dovoljno mesa", priznala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.