Zdravlje žene

Doktorka otkriva da li je opasno spavati sa tamponom

Kada smo u menstrualnom ciklusu, ne postoji ništa bolje od toga da se udobno smestimo i odspavamo i barem na tren zaboravimo neprijatne bolove. Međutim, kada se uveče ušuškamo u krevet, suočeni smo s dilemom - hoćemo li spavati s tamponom ili bi ipak trebalo da stavimo uložak? Doktorka za žensko zdravlje Suzana Unsvort za portal Metro otkrila je šta struka misli o spavanju s tamponom.

Petak, 02.06.2023.

19:59

Izvor: index.hr

Doktorka otkriva da li je opasno spavati sa tamponom
Foto: Profimedia

Podeli:

"Sigurnosni savet u vezi s tamponima je da se mogu koristiti najviše osam sati. Ako se koriste duže od osam sati, to povećava rizik od sindroma toksičnog šoka, ozbiljnog, ali retkog infekcijskog procesa koji uzrokuje septikemiju. Stoga, ako provedete manje od osam sati noću u krevetu, možete ih koristiti", objašnjava ona, koja ipak nije oduševljena tom praksom.

"Kao zdravstveni radnik opšte bih savetovala izbegavanje spavanja s tamponom. Takođe savetujem svim svojim pacijentkinjama da uvek pažljivo biraju tampone. Naime, žene bi trebalo da koristite isključivo tampone koji imaju najbolju moguću moć upijanja."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare