Recepti

Najskuplji sir na svetu pravi se u Srbiji

Već smo videli hamburger čija cena iznosi 5.000 dolara u restoranu u Las Vegasu i omlet sa kavijarom po ceni od 1.000 dolara u hotelu u Njujorku, a sada imamo priliku da uživamo u siru od 1.000 evra po kilogramu – iz Srbije.

Subota, 10.11.2012.

12:57

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Najskuplji sir na svetu pravi se u Srbiji Svi oni sa osetljivim nepcima i bubokim dzepovima sada mogu da uzivaju u najskupljem siru na svetu koji se proizvodi na farmi za uzgajanje magaraca u Srbiji. Sir se pravi u Zasavici iskljucivo od magareceg mleka, a kilogram kosta 1.000 evra. Proizvodjac tvrdi da je za jedan kilogram potrebno 25 litara mleka. Na listi najskupljih sireva na svetu nalaze se i svedski sir koji se dobija od mleka losa i koji kosta 850 evra po kilogramu i sir koji se pravi od mleka retke rase krave u Italiji koja daje mleko samo tokom maja i juna. B92 Vec smo videli hamburger cija cena iznosi 5.000 dolara u restoranu u Las Vegasu i omlet sa kavijarom po ceni od 1.000 dolara u hotelu u Njujorku, a sada imamo priliku da uzivamo u siru od 1.000 evra po kilogramu – iz Srbije. Vec smo videli hamburger cija cena iznosi 5.000 dolara u restoranu u Las Vegasu i omlet sa kavijarom po ceni od 1.000 dolara u hotelu u Njujorku, a sada imamo priliku da uzivamo u siru od 1.000 evra po kilogramu – iz Srbije.

Svi oni sa osetljivim nepcima i bubokim džepovima sada mogu da uživaju u najskupljem siru na svetu koji se proizvodi na farmi za uzgajanje magaraca u Srbiji.

Sir se pravi u Zasavici isključivo od magarećeg mleka, a kilogram košta 1.000 evra.

Proizvođač tvrdi da je za jedan kilogram potrebno 25 litara mleka.

Na listi najskupljih sireva na svetu nalaze se i švedski sir koji se dobija od mleka losa i koji košta 850 evra po kilogramu i sir koji se pravi od mleka retke rase krave u Italiji koja daje mleko samo tokom maja i juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.