Recepti

Srebro za juniore na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

Na Svetskom kulinarskom kupu, održanom 26.novembra u Luksemburgu, srpski tim "Junior chef club" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji cold buffet. Postignuti rezultat je najveći uspeh naše zemlje do sada na svetskoj gastronomskoj sceni.

Utorak, 27.11.2018.

12:55

Izvor: B92

Srebro za juniore na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

U kategoriji 53 nacije i 75 ekipa takmičilo se naših devet mladih kuvara - Jovan Mijušković, Aleksandra Šarić, Ivan Cimburović, Tijana Pešić, Filip Kovačević, Marko Komadina, Uroš Bolić, Jovan Tomović i Aleksa Šušić, predvođeni iskusnijim kolegama kao trenerima - Aleskandarom Ilićem, Nikolom Biševacem, Urošem Uroševićem, Novakom Fidanovićem, Petrom Gajićem, Aleksandrom Tomićem i Eyck Zimmerom.

*ALT

Naš tim sastavljen od mladih kuvara do 24 godine, nastavlja pripreme za Kulinarsku Olimpijadu koja će se održati 2020. godine u Študgartu gde će se takmičiti sa naboljim šefovima iz preko 60 zemalja. Prognoze kažu da naši talentovani kuvari imaju veliku šansu da postignu ogroman uspeh i na ovom prestižnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare