Aktuelno

Sećate se Tanite Tikaram? Njen hit pevali su svi FOTO

Britanska muzičarka veliki uspeh ostvarila je sa samo 19 godina krajem osamdesetih godina pesmom "Twist in my sobriety".

Sreda, 29.09.2021.

16:00

Izvor: superžena

Sećate se Tanite Tikaram? Njen hit pevali su svi FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Njen debi-album "Ancient Heart", izdat 1988. godine, kada je imala samo 19 godina, napravio je ogroman uspeh. Dve pesme sa tog albuma, uključujući "Twist in my sobriety", bile su nominovane i za prestižne nagrade – najbolji singl i najbolji ženski izvođač u Britaniji.

Nažalost, ma koliko se njena najpoznatija pesma pevala širom sveta, nije više nikakav uspeh postigla. Svaki njen sledeći album prodavao se slabije od prethodnog.

Napravila je manju pauzu da predahne od bavljenja muzikom, preselila se u San Francisko iz Britanije, i pokušala da se na muzičku scenu vrati 1995. godine. Ipak, iako se prodavao bolje od prethodnih, ni taj album nije postigao veći uspeh.

Ponovo se povukla iz muzike na nekoliko godina, pa opet probala – 2005. Albume je izdavala na nekoliko godina, kasnije – 2012., pa 2016. godine i nastupala širom Britanije i Evrope.

Danas živi u Londonu, u delu grada u kojem je živela i kada je započela karijeru.

U intervjuu za list "Diva" rekla je da godinama živi sa partnerkom, umetnicom Natašom Horn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.