Aktuelno

Mila Jovović danas puni 46 godina, a njen put do slave je imao svoju cenu

Američka glumica i model ukrajinskog porekla Mila Jovović danas slavi svoj 46. rođendan.

Petak, 17.12.2021.

00:43

Izvor: superžena

Mila Jovović danas puni 46 godina, a njen put do slave je imao svoju cenu
Foto: Profimedia

Podeli:

Atraktivan i nespecifičan izgled za američko područje ove glumice decenijama je okupirao oči javnosti, ali njen uspeh i slava su imali cenu.

U jednom intervjuu za strane medije, Mila je govorila o zavisnosti od narkotika, ali i o iskustvu sa tadašnjom "holivudskom gospodom" na početku svoje karijere.

Kako je sve počelo?

Mila Jovoić rođena je u Kijevu, u Ukrajini, ali su njeni roditeji (Bogdan i Galina) i ona emigrirali u London, pa u Kaliforniju, da bi se konačno, kada je Mila imala samo pet godina, preselili u Los Anđeles. U nemogućnosti da njena majka Galina pronađe posao u glumačkom svetu, često je radila kao čistačica, a nakon razvoda od Bogdana, koji je bio srpski doktor, morala je svu nadu da uloži u Milinu "natprirodnu" lepotu, te je glumica počela veoma rano da zarađuje.

Sa samo 12 godina Mila je postala prepoznatljivo lice u svetu modelinga. Sledeće godine, kad je napunila 13, dobila je i svoju prvu ulogu u filmu: "The Night Train to Kathmandu", ali se njenim debitantskim filmom smatra erotski triler: "Two Moon Junction" iz 1988. godine.
Već sa 15 godina finansijski je izdržavala svoju porodicu, ali kako su se slike njene neobične lepote širile svetom filmske industrije, tako su i ponude postajale ozbiljnije.

Jedna od njenih značajnijih uloga je bila u filmu "Return to the Blue Lagoon" iz 1991. godine, koji ju je lansirao u filmske vode, te je povećao njenu zaradu na milion funti, ali uz određenu moralnu cenu.

Od Mile se zahtevalo da uradi svoju prvu maloletničku scenu seksa.

Specifična po svom neobičnom izgledu i poreklu, često je trpela vršnjačko, ali i verbalno nasilje na audicijama za filmske uloge. Kako kaže, sećanja na taj period i nisu srećna, jer su joj često koleginice dobacivale da je biraju samo zbog njene lepote.

"Bila sam tako mlada, osećala sam se nesigurno. Cela moja situacija je bila teška, posebno zato što su me njihove reči učinile da se osećam bezvredno", kaže Mila, dodajući da su počeci bili dosta traumatični za nju.

Vršnjačko nasilje, osećaj bezvredne i isprazne ličnosti, ali i pritisak zbog glumačke karijere učinile su da prelepa glumica "digne ruke" od svega, čak i od sebe same. Mila je upala u loše društvo, počela je da krade, a kako jedna loša stvar vodi ka drugoj, tako je krenula i da koristi narkotike.

"Sećam se, došla sam do jedne tačke u svojim buntovnim tinejdžerskim godinama kada je postalo ozbiljno", priseća se Mila.
"Toliko smo se jedno veče predozirali da sam mislila da ću da umrem. I to malo svesti što mi je ostalo, sećam se da sam se molila: 'Gospode, ako mi dozvoliš da se probudim sutra, obećavam da ovo više nikad neću ponoviti'. Zamišljala sam svoju majku kako se ubija zbog mene i kako mi život, zaista, prolazi u praznini."

Kada je dotakla dno, priča glumica, i kada je uprkos tome ostala živa, odlučila je da prestane da se drogira. Međutim, jedna dobra odluka da svoj život ne obezvredi sopstvenim izborima nije uticala na predstojeću životnu situaciju koja ju je često proganjala.

S obzirom na nežne godine u kojima je započinjala svoju karijeru modela, ali i glumačku, mračni trenuci holivudskog sveta polako su se šunjali iza njenih leđa, te je često dobijala ponude od starije i iskusnije gospode.

Na pitanje novinara da li ih je prihvatala, Mila je odgovorila:

"Da li mi se udvarala holivudska gospoda? Jeste. Da li sam izlazila sa njima? Jesam, povremeno, ali da li se osećam kao žrtva? – Ne", otvoreno je ispričala glumica, dodajući da ovo iskustvo nikad nije uticalo na njenu psihu.

"Uvek sam bila sigurna u svoju seksualnost i uvek sam bila jaka. Niko me nije tukao ili primoravao da radim to. Podržavam sve žene u njihovoj borbi koje su bile prisiljene na ove stvari. Ali osećam da moja životna priča nije deo njihove borbe. Možda zato što sam Evropljanka."

Našla je nekog ko ju je promenio

Glumica Mila Jovović je u srećnom braku sa Polom Andersonom koji ju je, kako kaže, "promenio".

"Čini me mnogo srećnom. On je moj uzor – on je pametan, miran, a i mene smiruje. To je ono što volim kod njega."

Brak, muž i njihovo troje dece je sve što je Mili potrebno da bi bila ispunjena, a njen uspeh i slava ne mogu da se mere sa porodicom, kaže.

"Kad dođeš u neke godine, shvatiš da je to sve što ti treba u životu, jer se mi međusobno dopunjujemo", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.