Aktuelno

Mis Nemačke ima 39 godina, dvoje dece i poreklom je iz Irana – nije više sve u lepoti FOTO/VIDEO

Uspešna poslovna žena i majka dvoje dece ponela je ovu prestižnu titulu među 15.000 žena koje su se prijavile za izbor.

Ponedeljak, 26.02.2024.

10:20

Izvor: B92

Mis Nemačke ima 39 godina, dvoje dece i poreklom je iz Irana – nije više sve u lepoti FOTO/VIDEO
Foto: Profimedia/Philipp von Ditfurth/dpa

Podeli:

Nije više sve u lepoti. Na takmičenju za Mis Nemačke pobedu je odnela Apameh Šonauer (39) iz Berlina, majka dvoje dece i veoma uspešna i tražena arhitektinja.

Iz Irana je pobegla s majkom u Nemačku kada je imala samo šest godina, a danas je ostvarena poslovna žena udata za Nemca.

Nemačka je 2019. godine promenila koncept takmičenja i prednost prestala da daje isključivo lepoti, već i drugim faktorima i osobinama koje jedna dama poseduje, a koje mogu poslužiti kao uzor drugima.

Ni godine više nisu nikakva prepreka, pa je najstarija finalistkinja bila dama iz Hamburga koja ima 42 godine.

Apameh nije krila oduševljenje nakon proglašenja najlepšom ženom Nemačke, a ova odluka podelila je korisnike društvenih mreža; dok su jedni oduševljeni, drugima se ne dopadaju ovi kriterijumi.

Nova mis Nemačke izjavila je da želi da se zalaže za mlade žene migranskog porekla, jer iz sopstvenog iskustva zna koliko je teško uklopiti se u novu sredinu i ostvariti uspeh. Uzor su joj hrabre žene iz Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.