Životne priče

I dalje fascinira svojim duhom i lepotom: Životna priča Isabele Roselini

Živi na farmi na Long Ajlandu, s ovcama, kozama, pilićima, patkama i psima i kako kaže jede samo organsku hranu.

Subota, 22.05.2021.

14:00

Izvor: B92

I dalje fascinira svojim duhom i lepotom: Životna priča Isabele Roselini
Foto: Profimedia

Podeli:

Isabela Roselinije italijansko-američka glumica, autorka, filantrop i model, rođena je 18.juna 1952. godine. Кćerka švedske glumice Ingrid Bergman i italijanskog filmskog reditelja Roberta Roselinija, zapažena je po uspešnom radu kao model brenda "Lancoma", kao i po ulogama u filmovima "Plavi somot "i "Smrt joj pristaje".

Rasla je u Rimu i Parizu, a sa 11 godina dijagnostikovana joj je skolioza i bila je podvrgnuta višegodišnjem bolnom istezanju, gipsu i operacijama.

Sa 19 godina otišla je u Njujork, gde je pohađala koledž Finč, dok je radila kao prevodilac i reporterka RAI televizije. Krajem sedamdesetih, venčala se sa čuvenim rediteljem Martinom Skorsezeom. Brak je trajao do 1982., a nakon razvoda Skorseze je rekao kako mu je bilo "itekako važno da oženi ćerku Roberta Roselinija".

Glumom se počela da bavi kasnim dvadesetim godinama i to što je dete slavnih roditelja nije joj bilo baš na ruku: "Pisali su da sam nasledila izgled od majke, ali ne i talenat. To me je slomilo. Da mi to danas kažu, možda bih rekla da ima istine u tome. U ovim godinama takve stvari ne pogađaju", izjavila je.

Isabela je bila je zaštitno lice kozmetike "Lancome" 14 godina, ali kad je napunila 43 godine dali su joj otkaz: "Rekli su mi da reklame prikazuju ženske snove, ne stvarnost, i da žene sanjaju o tome da budu mlade. I morala sam da odem. Bilo je to veoma nepravedno", rekla je Izabela.

Zbog ovog poteza bila je razačarana: "Ne mogu da kažem da nisam bila tužna. Znam da poziram, imala sam puno iskustva, ali nisam imala kome da ga ponudim. Bilo je bolno", istakla je Roselini.

Tek posle 20 godina i promena rukovodstva "Lancome" je ponudio izvinjenje i čelnici su je zamolili da ponovo postane njihovo zaštitno lice, što je i danas.

Njen drugi brak je bio u peridu od 1983. godine pa do 1986. godine i to sa manekenom Džonatanom Vajdemanom. Sa njim ima ćerku Elektru, a 1993. godine usvojila je dečaka Roberta.

Danas živi na farmi na Long Ajlandu, s ovcama, kozama, pilićima, patkama i psima i kako kaže jede samo organsku hranu i nema nameru da koristi botoks:

"Jedem organsko ne da bih izgledala mlađe, nego da bih bila zdrava. Koristim dobre kreme i tako se brinem za svoju kožu. Ne mogu pomiriti organsku ishranu i npr. korišćenje botoksa. To su dve suprotnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare