Životne priče

Misterija koja traje: Gde je princeza Latifa, ćerka vladara Dubaija?

Čini se da fotografije na društvenim mrežama koje su se danas pojavile prikazuju nestalu princezu iz Dubaija, koja je nekoliko meseci ranije u videu navela da je protiv svoje volje bila držana u dva glavna tržna centra u Dubaiju, javlja AP.

Ponedeljak, 24.05.2021.

13:08

Izvor: B92

Misterija koja traje: Gde je princeza Latifa, ćerka vladara Dubaija?
Foto:Profimedia

Podeli:

Slike koje je objavila žena identifikovana u britanskim medijima kao bivša članica britanske mornarice Sajonid Tejlor pokazuju šeiku Latifu bint Mohamed al Maktum u tržnom centru Emirejts u tamošnjem bioskopu, kao i u restoranu u tržnom centru Dubai Mol u blizini Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu, preneo je AP.

Dve fotografije na kojima se veruje da je princeza Latifa pojavile su se posle zahteva Ujedinjenih nacija da se pokaže dokaz da je ona živa.

Ove fotografije prve su koje su se pojavile posle videa, snimljenog pre tri meseca, a emitovanog na BBC-ju, u kojem ona govori da je "drže protiv njene volje".

Ujedinjene nacije za ljudska prava zatražile su pre mesec dana od UAE da dostave dokaz da je princeza živa.

"Nemamo nijedan, a voleli bismo da vidimo jasan, uverljiv dokaz da je princeza živa. Pokušali smo da zakažemo sastanak između visokih zvaničnika, sa novim ambasadorom UAE pri UN u Ženevi, misija je prihvatila ove zahteve, ali još nemamo tačan datum", naglasila je portparolka OHCR Marta Urtado.

Na tajnim snimcima koje je BBC dobio u februaru i podelio sa CNN-om, princeza Latifa je tvrdila da je zadržana kao talac u "vili preuređenoj u zatvor", bez pristupa medicinskoj pomoći.

Kao rekacija na to, Vlade Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštile su da je Latifa bezbedna i pod brižnom negom svoje porodice i medicinskih radnika.

Krajem februara Latifa je britanskoj policiji poslala pismo, u koje je uvid imao i CNN, sa zahtevom da istraže navodnu otmicu njene starije sestre, princeze Šamse, iz Britanije 2000. godine.

Pročitajte: Drama princeze Dubaija: "Upomoć, ne znam hoću li nakon ovog snimka ostati živa" VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare