Životne priče

Miljenica publike je bila u centru skandala, sreću našla u glumi i porodici

En Hatavej će 12. novembra proslaviti 39. rođendan.

Sreda, 10.11.2021.

15:25

Izvor: B92

Miljenica publike je bila u centru skandala, sreću našla u glumi i porodici
Foto: Profimedia

Podeli:

Glumica je veliku pažnju privukla na sebe u svom prvom filmu "Princezini dnevnici" (2001), a zatim su usledile uloge u filmovima "Planina Broukbek", "Đavo nosi Pradu", "Uspon mračnog viteza", "Rejčel se udaje, "Prevaranti", "Jedan dan"...

Za ulogu prostitutke Fantine u mjuziklu "Jadnici" (2012) nagrađena je Oskarom, a filmski kritičar Kristofer Or je za The Atlantic napisao da "Hatavejova za ulogu daje sve što ima, u početku je to tiha tuga pre nego što uđe u klimaks jada i nesreće: onda dahće, ona plače, ona kašlje".

Foto: Profimedia

Hatavejova je 2004. godine započela romantičnu vezu sa italijanskim agentom za nekretnine Rafaelom Folijerijem. Folijerijeva fondacija na Menhetnu, osnovana 2003. godine, fokusira se na napore kao što su obezbeđivanje vakcinacije za decu u siromašnim zemljama. U junu 2008. godine, organizaciju je istraživala poreska uprava SAD zbog neuspeha u dostavljanju potrebnih informativnih neprofitnih obrazaca. Folijeri je uhapšen pod optužbom da je prevario investitore za više miliona dolara u šemi u kojoj je glumio agenta za nekretnine Vatikana. Hatavejova nije optužena ni za kakav zločin, a nakon što je pre toga priznao krivicu, Folijeri je osuđen na četiri i po godine zatvora.

"Te večeri, Eni me je pozvala iz Los Anđelesa, gde je bila na pres-turneji. Pričali smo telefonom deset minuta o tome kada se vraća kući. Ako se dobro sećam, Enine poslednje reči bile su: "Voleću te zauvek" i onda smo prekinuli razgovor. To je bilo u dva ujutro, 24. juna 2008. U šest sati su me uhapsili. Nikad više nisam pričao s Eni", rekao je Folijeri za "Dejli mejl".

Zbog ove situacije, En se našla u centru skandala i bila je česta meta medija upravo zbog ove situacije.

Ipak, prelepa brineta je našla sreću u preduzetniku i glumcu Adamu Šulmanu za kog se udala 29. septembra 2012. godine u Big Suru u Кaliforniji.

Četiri godine kasnije rodila je sina Džonatana, a 2019. rodila je drugog sina Džeka. Otvoreno je govorila o problemima sa začećem i neplodnošću na društvenim mrežama, a o roditeljstvu je reka da je svesna da nije savršena majka: "Nisam savršen roditelj, ali trudim se da uvek smirenim tonom razgovaram sa decom koliko god da je to teško. Rekli su mi kako ću kad dobijem svoju porodicu biti manje okupirana karijerom, ali još uvek volim svoj posao. Iako se zaista nerado odvajam od dece", rekla je.

Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare