Životne priče

Zbog tampona je izgubila noge – danas je modna zvezda FOTO

Manekenka Loren Vaser (33) je zbog sindroma toksičnog šoka nakon upotrebe tampona izgubila obe noge, ali se nije predala.

Utorak, 09.08.2022.

11:21

Izvor: B92

Zbog tampona je izgubila noge – danas je modna zvezda FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

A koliko okrutno život može da udari, osetila je na svojoj koži Loren Vaser, kad joj je sa 24 godine zbog sindroma toksičnog šoka nakon upotrebe tampona izgubila najpre jednu, a potom i drugu nogu.

Proizvod koji koristi ogroman broj žena potrencijalno nosi sa sobom rizike koji su izlistani i na samoj kutiji, međutim, većina ih ignoriše. I Loren je, a onda se dogodio scenario koji nije zamišljala ni u najgorim noćnim morama.

Njen život se okrenuo naglavačke, ali je iz svega izašla jača nego ikada pre. Ipak, iza nje je dug put i danas, ne samo što je jedna od najuspešnijih manekenki, već i na sve načine pokušava da digne svest o proizvodima za menstruaciju, kako nijedna žena više ne bi morala da prolazi ono što je ona.

"Našli su me bez svesti kod kuće, imala sam temperaturu skoro 42, bubrezi su mi otkazali. Imala sam dva srčana udara i dato mi je samo jedan posto šanse da preživim. Kada sam nedelju i po kasnije stavljena na aparat za održavanje života, bila sam puna tečnosti, imala sam 90 kg, kosa mi je bila toliko umršena da su mi glavu obrijali, a noge su mi bile crne sa gangrenom. Tek kada sam čula da medicinska sestra govori da će morati da amputiraju mladu ženu, shvatila sam da govori o meni. Otišala sam iz bolnice tri meseca kasnije u invalidskim kolicima i vratila se kući, šokirana, pokušavala sam da se pomirim sa svojom novom realnošću. Osam meseci sam se vozila u kupatilo i sedela na stolici pod tušem vrišteći na Boga, pitajući se zašto i kako se to dogodilo. Nisam mislila da ću ponovo biti voljena, nisam mislila da ću biti poželjna – definitivno nisam mislila da će me modni svet ikada prihvatiti", rekla je za Vog, a prenosi Wanted.

Istakla je da je imala i suicidne misli, vikala je na Boga, ali je rešila i da krene napred: "Znala sam da moram da stvorim nešto što se uklapa u moj identitet. Oduvek sam volela zlato, pa sam odlučila da od svojih nogu napravim nakit, da svesno napravim nešto što ljudi gledaju i čime su fascinirani. Rezultat je, verujem, nešto blisko umetnosti".

Za ovaj časopis je takođe govorila o svojim iskustvma sada kada izađe na reviju: "Kao vitez u sjajnom oklopu: tako sam se osećala kada sam zatvarala Luj Viton reviju u San Dijegu prošlog maja. Dok je sunce zalazilo iza prelepog, brutalističkog Salk Instituta, bacajući duge senke na betonsku pistu, izašla sam u srebrnom kaputu do poda – noge su mi bile zlatne poput ranog večernjog svetla, svetlucale su ispod metalik šortsa – predvodeći put za armiju modela iza mene".

Loren je prava senzacija i danas sarađuje sa svim prestižnim brendovima, ali je naglasila da inkluzivnost nije došla sama od sebe i da se morala da bori da uspe u modnom svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare