Životne priče

Živela je u senci sestre, voljene prve dame Amerike: Ko je bila prelepa Li Radživil

Ona je bila ikona stila, dizajnerka unutrašnjeg prostora, sestra čuvene bivše prve dame SAD i jedna od najuticajnijih žena 20. veka.

Nedelja, 07.05.2023.

13:23

Izvor: B92

Živela je u senci sestre, voljene prve dame Amerike: Ko je bila prelepa Li Radživil
Foto: Profimedia

Podeli:

Kerolajn Li Radzivil, bivša princeza, IT devojka i mlađa sestra Džeki Kenedi Onazis važila je za jednu od najelegantnijih žena na svetu. Svojim primerom inspirisala je mnoge žene kako u modi, tako i kada je u pitanju uređenje enterijera.

Rođena je 1933. godine u Njujorku, u braku brokera Džona Vernoua Buvijea II i Dženet Li Buvije. Roditelji su se rastali kada je ona imala sedam, a njena sestra Džeki 10 godina.

Njen ljubavni život je bio veoma interesantan. Mlađa sestra nekadašnje prve dame Amerike udavala se triput. Njen treći suprug bio je filmski reditelj Herbert Ros. Iz braka sa Stanislavom Radzivilom ima dvoje dece.

"Žalim li za bilo čim? Mislim da svako žali za nečim, a ljudi koji kažu da ne žale su ili lažljivci ili narcisoidni. Postoje mnoge stvari u mom životu zbog kojih žalim, zato što ih nisam mogla da promenim ili bar učinim da se nikada ne dogode. No, ono što nikada nisam imala bila je zavist. Sada sam savršeno zadovoljna svojim životom. Napravila sam toliko fascinantnih stvari, a najveća sreća je da mogu da se bavim zanimljivim stvarima i upoznajem fascinantne ljude", rekla je 2013. za Njujork tajms.

Bavila se glumom, ali u toj braši nije ostvarila veliki uspeh. Uređivala je stanove i kuće, ali susret koji će joj dati najstabilnije trenutke karijere dogodio se 1980. godine kada se upoznala Đorđom Armanijem, a godinama kasnije bila njegov PR.

Bila je najbolja prijateljica piscu Trumanu Kapotiju.

Preminula je 2019. godine u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare