Životne priče

Velika umetnica i diva zanosnog osmeha: Izabela Roselini je u Beogradu FOTO

Izabela Roselini je došla u Srbiju, gde će danas na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, na poziv Beogradskog festivala igre (BFI), izvesti svoj autorski projekat - monodramu "Darvinov osmeh".

Nedelja, 21.05.2023.

09:10

Autor: M. M.

Velika umetnica i diva zanosnog osmeha: Izabela Roselini je u Beogradu  FOTO
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

Podeli:

Pre njenog dolaska u naš grad, Izabela je obavestila pratioce na Instagramu da kreće za Beograd.

I dok čekamo da vidimo njeno izvođenje monodrame "Darvinov osmeh" večeras u 20 h, podsetićemo se njenih najzanimljivijih sekvenci iz karijere i života.

Slavna glumica, manekenka, rediteljka i književnica je rođena 18. juna 1952. godine u Rimu, a ćerka je glumice Ingrid Bergman i reditelja Roberta Roselinija.

Poznata je po ulogama u filmovima "Plavi somot" i "Smrt joj pristaje". Tokom svoje manekenske karijere najpoznatija je saradnja sa brendom Lankom, koja je i prekinuta kada je napunila 43 godine uz obrazloženje da je stara.

"Kada su mi dali otkaz, usledio je pravi protest njihovih klijentkinja, žena koje su kupovale upravo kremu protiv starenja. Bile su uvređene", govorila je.

Ova nepravda je ispravljena kada je Izabela imala 63 godine i kada ju je ponovo angažovao ovaj brend da bude zaštitno lice. To je potez za koji zasluge, po njoj, pripadaju ženskoj globalnoj predsednici kompanije, Fransoa Lehman, koja ju je i nagovorila da ponovo radi za Lankom.

Kako je rekla, od svojih roditelja nasledila je radoznalost i ljubav prema životu: "Uvek volim da se pohvalim da sam ćerka divnih i slavnih ljudi i umetnika. U porodici su retko pričali o uspehu, karijeri, svojim filmovima, već su živeli život punim plućima. Uvek su uživali u gledanju filmova i konzumiranju umetnosti", rekla je Izabela o svojim roditeljima, a prenosi Tanjug.

Izabela poslednjih godina vodi farmu i hrani se zdravo. Posvećena je životinjama i često na Instagramu prikazuje kako živi bez filtera i kako vodi jednostavan život na selu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare