Životne priče

Sonja Milosavljević o borbi sa alopecijom i prihvatanju sebe: "Pobedila sam kada sam skinula periku"

Sonja Milosavljević je mlada žena koja od osnovne škole vodi borbu sa alopecijom – gubitkom kose ili dlaka na licu i telu, a u emisiji "150 minuta" TV prva je detaljno pričala o ovome.

Utorak, 05.09.2023.

15:47

Izvor: superžena/TV Prva

Sonja Milosavljević o borbi sa alopecijom i prihvatanju sebe:
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Borba sa alopecijom nije bila laka za nju, a najteže joj je bilo, kaže ona, da prihvati taj fizički nedostatak, odnosno, da gubi kosu.

"Svi nas uče da lepota dolazi iznutra, a kad se pojavi tako neki problem koji se odnosi na neke fizičke nedostatke, onda je to ipak proces da se prihvati taj momenat. Meni se desilo da sam u mesec dana izgubila celu kosu, to je bio kraj prošle godine. Svaki put kad operem kosu, sve više pramenova otpada. Trebalo mi je sigurno jedno mesec dana da dođem do tog stadijuma da kažem sebi 'ja ću biti skroz ćelava, i to je to. Trebalo je da se pomirim sa tom činjenicom."

Ova hrabra devojka je, takođe, priznala da joj je bilo mnogo teško da nosi periku, jer, kako kaže, voli da bude slobodna.

"Ja sam vrlo transparentna i volim da sam slobodna i negde cela ova godina mi je u znaku slobode i želim slobodno da koračam", rekla je Sonja.

A na pitanje kada je, zapravo, zavolela novu verziju sebe, Sonja Milosavljević je kratko odgovorila:

"U momentu kada sam skinula periku, ja sam tada pobedila, zavolela sam sebe", rekla je, te dodala da joj to što nema kosu nije prepreka za sreću.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare