Životne priče

Potresna priča Jelene Čačić: "Majka je htela da me baci u Drinu"; "Bila sam silovana"... VIDEO

Dobijala je batine pre nego što se rodila, dok je još bila u majčinom stomaku. Doživela je do 20. ili 30. godine više nego neko za 10 života, a kako je preživela? Kako joj je u tome pomogla vera? O tome je pričala Jelena Čačić, mama 4 ćerke. Pored nje, gosti emisije "Jutro" bile su i Mila Todorović, osnivač i predsednica Centra za bebe i Nikolija Furunović, mama koja je svoje prvo dete rodila sa 19 godina - bez podrške partnera i porodice.

Utorak, 28.11.2023.

10:54

Izvor: superžena/TV Prva

Potresna priča Jelene Čačić:
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Moji roditelji kad su se uzeli, pretpostavljam da nisu znali šta su želeli u životu. Nekako je to teklo kako ne treba. Nisu se baš slagali. Već u trudnoći, otac je pio i tukao moju majku. Ona je otišla i rodila me tamo kod svoje majke. Negde oko 11 meseci, majka je htela da me baci u Drinu, tako je njen komšija ispričao. Pretpostavljam da je imala nervni slom, jer niko to tek tako ne bi uradio", počela je Jelena, te dodala da je komšija upitao majku:

"Zašto to radi, bolje da odnese dete ocu, da je spasu".

"Tako da su me odneli. Otac se nije toliko obradovao, nije verovao da sam njegovo dete. Ali, ipak, se dokazalo da sam njegova", kaže ova hrabra žena, te dodaje:

"Do dve godine, dok se otac nije oženio, sve svoje komšinice sam zvala 'majka'".

Jelenin otac, priča ona, kasnije se opet oženio, ali ni taj brak nije bio srećan.

"Opet je počeo da pije, još više. A onda je počeo da tuče i moju maćehu - i maćehu i mene".

U tinejdžerskom periodu, nastavlja Jelena, preživela je i silovanje. Kako kaže, 15 godina je ćutala o tome, a strah od oca joj nije dozvolio da priča o tom događaju.

"Nisam imala poverenje u oca. Verovala sam da će mi biti samo gore ako mu kažem, da će osuditi mene, a ne tog silovatelja".

Jelena danas ima četiri ćerke od kojih četvrta, Milica, ima daunov sindrom.

"Kad se rodila Milica, u porodilištu su mi rekli:'Tvoje dete čudno izgleda'". Ja nisam znala šta znači to čudno i kad sam je videla, nisam dobro videla. Ja sam se rasplakala. Međutim, treći dan u blnici, kad sam je opet videla, samo sam rekla sebi: 'Mi ćemo zajedno osvojiti svet'".

A šta je sve preživela Nikolija Furunović i kako joj je pomogla Mila Todorović, možete detaljno da pogledate u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare