Kako izabrati dizajn telefona po svojoj meri?

Dizajn mobilnih telefona postao je jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira novog uređaja. Posljednjih nekoliko godina, trendovi u dizajnu jasno pokazuju da se traži jednostavnost i minimalizam. Sve tanji telefoni, jednostavne forme sa zaobljenim ekranima koji naglašavaju minimalistički dizajn, čine telefon elegantnijim i privlačnijim za krajnjeg korisnika.

Utorak, 28.03.2023.

13:35

Izvor: B92

Kako izabrati dizajn telefona po svojoj meri?
Foto: Promo

Podeli:

Koje su to ključne stvari na koje treba obratiti pažnju, kako bismo odabrali model koji je dizajniran baš po našoj meri?

Veličina ekrana

Sa razvojem pametnih telefona, ekrani su postajali sve veći, postižući onaj elegantni, frameless efekat koji toliko volimo. Tako sada ekrani zauzimaju skoro celu površinu uređaja, ali veličina displeja-a ume da se znatno razlikuje od modela do modela.

Ukoliko svoj telefon najviše koristite za gledanje filmova, serija, video snimaka, igranje igrica, verovatno je bolja opcija da se odlučite za što veći ekran. Međutim, ukoliko ga koristite mahom za klasične funkcije, možete uzeti u obzir i telefone sa nešto manjom dijagonalom.

*ALT

Debljina i težina telefona

Jedna od karakteristika telefona koja u mnogome doprinosi elegantom izgledu je tanak dizajn. Mnogima je prvi instinkt da se odluče za super-slim telefone, upravo zbog sofisticiranog izgleda, ali ako se odlučite za ovakav telefon pametno je istražiti specifikacije, kako biste se uverili da njegov prelep dizajn nije nauštrb ostalih karakteristika, poput baterije.

Na primer, HONOR Magic5 Lite je tanak svega 7.9 mm, i težak samo 175 g, ali istovremeno ima sjajnu bateriju, kapaciteta čak 5100 mAh i koja uz intezivno korišćenje može da traje čak dva dana.

*ALT

Tip ekrana

Razmislite o tome da li želite LCD ili AMOLED ekran, ili vam možda tip ekrana nije jedna od odlučujućih stavki prilikom izbora. Čak i ako je to slučaj, sigurno ćete imati preferenciju između klasičnog i zakrivljenog ekrana – koji prema mnogim mišljenjima čini telefon prijatnijim za rukovanje i pruža vizuelni osećaj još većeg i elegantnijeg displeja.

HONOR Magic5 Lite donosi niz unapređenja u ovom segmentu, sa AMOLED zakrivljenim ekranom od 6.67 inča i impresivnim odnosom ekrana i kućišta od 93%. To ga definitivno čini vrednim dodatnog istraživanja, ukoliko ste u potrazi za ovakvim ili sličnim karakteristikama.

*ALT

Opšti dizajn i dostupne boje

Stižemo do dela koji je posebno važan za one koji vode računa o estetici svojih uređaja: sveukupan dizajn, kao i boje u kojima je dostupan model koji razmatrate. Proizvođači nude sve više opcija: nekada klasičnih i elegantnih nota, poput Midnight Black ili Emerald Green novog HONOR Magic5 Lite modela, a nekada živih, vibrantnih ili fluorescentnih boja, koje će sigurno privući pažnju.

Međutim, na mnogim modelima boje umeju da "padnu" u drugi plan sa pojavom brojnih zanimljivih i kreativnih maski, koje se nekada više vide nego originalna boja telefona. To nas uvodi u poslednju stavku na ovoj listi.

Dostupnost maski

Ukoliko ste od onih koji telefone koriste i kao deo aksesoara i volite da njihov izgled usklađujete sa sezonom, raspoloženjem ili trenutnim stilom – pre nego što se odlučite za kupovinu, proverite i dostupnost i raznovrsnost maski za telefon koji ste odabrali.

Ovo verovatno neće „prelomiti” da li ćete uređaj kupiti ili ne, ali imajte u vidu da je obično asortiman dostupnih maski manji kada je u pitanju nov model telefona i povećava se sa vremenom koje on provede na policama. Između ostalog, zato je važno da vam se dopadaju i originalne boje i dizajn telefona, kako bi čak i najobičnija providna maska poslužila svrsi – bar neko vreme!

*ALT

O HONOR-u

HONOR je vodeći svetski proizvođač pametnih uređaja. Kroz svoje usluge i proizvode, nastoji da stvori inteligentniji svet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. Sa primarnim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećen je razvoju tehnologije koja omogućava ljudima širom sveta da još više napreduju, pružajući im slobodu da postignu i učine više. Njegov portfolio se sastoji od visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prenosnih računara i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Takođe, ovi uređaji su inovativni, premijum, pouzdani i korisnicima olakšavaju svakodnevicu.

Za više informacija, posetite HONOR na internetu na http://www.hihonor.com ili nas pratite na:

https://www.facebook.com/HonorSrbija/

https://twitter.com/Honorglobal

https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=sr

https://www.youtube.com/channel/UC0ae0oH87lNSK_QcrbG9x4A/featured

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare