Uređenje doma

Kako da skratite vreme čišćenja i sređivanja kuće

Započnite s velikim problemima koji vam prave najviše stresa, poput pretrpanog kuhinjskog stola

Nedelja, 26.09.2021.

09:45

Izvor: Super žena, Real Simple

Kako da skratite vreme čišćenja i sređivanja kuće
Foto: Shutterstock

Podeli:

Veliko čišćenje kuće nije baš mala stvar. Bilo da imate pet sati ili pet minuta za brzo rešavanje problema, ovi saveti mogu da vam pomognu da svaki trenutak iskoristite na najbolji način kako bi vam dani bili opušteniji i malo uredniji.

1. Fokusirajte se na velike stvari

Počnite s velikim problemima koji vam stvaraju najviše stresa, poput pretrpanog kuhinjskog stola. Jednom kada sredite veći krš, osećaćete se ispunjeno i nadahnuto da rešavate nešto drugo.

Osim toga, vizualni nered na jednom mestu čini da vaš celi dom izgleda neurednije. Rešite se tog krša, čak i ako je to jedino što treba da uradite, jer će vam onda cela kuća izgledati puno urednije i lepše.

2. Dajte prioritet sobama

Krenite od prostorija u kojima provodite najviše vremena. Da li je to dnevna soba ili kuhinja/trpezarija, njima dajte prioritet. Tek kada imate dovoljno snage i vremena, krenite da sređujete spavaću sobu, ili ostavu, terasu, predsoblje...

3. Radite više stvari odjednom

Očajna vremena zahtevaju očajničke mere. Obrišite kuhinjske podove dok se kolačići peku u rerni ili ribajte tuš dok se tuširate. Kombinujte zadatke kako biste uštedeli vreme.

I nemojte sebi da postavljate preambiciozne zadatke. Fokusirajte se na one za koje ste sigurni da možete da ih lako izvršite, piše Real simple.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare