Uređenje doma

Trik sa toalet-papirom koji će vam uštedeti na grejanju - provereno

Stigla je zima; još malo i kalendarski; i mnoga domaćinstva koja nisu priključena na toplanu već razmišljaju kako da ove zime uštede novac.

Petak, 08.12.2023.

11:27

Izvor: Jutarnji.hr

Trik sa toalet-papirom koji će vam uštedeti na grejanju - provereno
Foto: fast-stock/Shutterstock

Podeli:

Važno je da preduzmete sve moguće korake kako bi troškovi energije bili što niži, a stručnjak za bojlere i grejanje Tajron Ekrem otkrio je da ima pametan mali trik za uštedu novca.

Ako niste sigurni odakle dolazi promaja u vašem domu, postoji trik koji možete isprobati pomoću toaletnog papira, rekao je, napominjući da bi to trebalo da vam pomogne da odredite na kojim područjima bi trebalo da poradite kako biste pokušali zaustaviti promaju, piše San.

"Uzmite dve rolne bilo kog toalet-papira i odlepite jedan sloj tako da vam ostane jedan tanak list. Nežno ga držite oko prozora ili vrata. Promaja će usisati toaletni papir ili će vam, ako dolazi iznutra, izbiti toaletni papir iz ruke", rekao je i dodao da je ovo zapravo stari trik, veoma efektan i potpuno siguran. Možete da ga koristite u celom domu, što će vam pomoći da odredite kojim područjima bi trebalo dati prioritet za zaštitu od promaje. Samo prethodno zatvorite sve prozore i vrata i isključite sve uređaje koji mogu da ga izazivaju", istakao je stručnjak.

Nakon što utvrdite odakle dolazi promaja, preporučuje lepljenje selotejpa (gumene trake) na otvore oko prozora i vrata. To može sprečiti ulazak hladnog vazduha.

"Kada je u pitanju pravilno grejanje vašeg doma, promaja može biti vrlo problematična. Ovo je stvarno jednostavan način da uštedite novac na svojim računima", poručio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.