Desilo se čudo, žena rodila blizance sa 70 godina: Suprug "zbrisao" kad je saznao VIDEO

Državljanka Ugande Safina Namukvaja (70) rodila je blizance, a njen lekar dr Edvard Tamale Sali imao je samo jedno da poruči: "To je izvanredan uspeh".

Petak, 01.12.2023.

10:27

Izvor: index.hr/superžena

Desilo se čudo, žena rodila blizance sa 70 godina: Suprug
Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Podeli:

Kako prenose strani mediji, 70-godišnja žena porodila se carskim rezom u bolnici specijlizovanoj za vantelesnu oplodnju.

Sama Safina je svoje blizance nazvala "pravim čudom". Mama i deca se trenutno nalaze u bolnici u Kampali i u stabilnom su zdravstvenom stanju, izjavio je safinin lekar.

Inače, Safina živi u selu Masaka, a svoje prvo dete, devojčicu, rodila je pre tri godine. S prvim suprugom, koji je umro 1992. godine, nije imala dece i zbog toga je bila označena kao "prokleta".

Drugog supruga upoznala je 1996. godine. Međutim, on nije prisustvovao porođaju, a čak je nestao kada je saznao da ona nosi blizance.

"Otkako sam ovde primljena, nije se pojavio", kazala je.

Još uvek nije poznato da li je trudnoća ostvarena putem doniranih jajnih ćelija ili je Safina, čak, zamrznula sopstvene jajne ćelije dok je bila u reproduktivnom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare