Lepota žene

Ključni proizvodi za nude izgled

Jedan od najpopularnijih trendova u šminkanju možete lako savladati, uz pomoć ovih saveta, ali i pažljivo odabrane šminke.

Četvrtak, 13.01.2022.

13:48

Izvor: B92

Ključni proizvodi za nude izgled
Foto: Hrytsiv Oleksandr/Shutterstock

Podeli:

Bez obzira da li idete na posao, u dnevnu šetnju ili izlazak - nežni svetli tonovi i nude palete obezbediće da izgledate sveže i neupadljivo. Za nude look potrebna je jednostavna i efektna šminka, kao i volje za igranjem s pastelnim bojama.

Naravno, pre svakog šminkanja, na čisto lice nanesite hidrantnu kremu koju inače koristite, sačekajte koji minut i nanesite prajmer koji će da ujednači ten i napravi dobru podlogu za šminku.

Što se tiče samih proizvoda, vodili smo se time da možete da ih pronađete u domaćim drogerijama ili zbog pandemijskih uslova naručite online. Takođe, tražili smo šminku koja odgovara skoro svim tipovima kože, pa zato krenimo...

Puder

Foto: J.V.

Puder nanesite na lice i dobro izblendujte sunđerom. Uvek vodite računa na predeo oko očiju, nosa, brade i te delove pažljivo utapkajte. Ovog puta, naš predlog je tečni puder Maybelline Fit Me koji košta 849 dinara. Dolazi u nekoliko nijansi i u potpunosti se stapa sa teksturom kože. Pruža koži prirodan izgled, a u novoj formuli nalazi se glina.

Rumenilo

Foto: J.V.

Nežno nanesite četkicom na obraze, donji deo brade i čelo. Malo rumenila na jagodicama pružiće prirodnu svežu boju obraza, a što se tiče Aurinog Glorious Cheeks rumenila, dovoljno je da nanesete vrlo tanak sloj na jagodice, budući da su ova rumenila intenzivno pigmentovana. Cena ovog rumenila iznosi 479 dinara.

Senka

Foto: Promo

Nude palete treba da sadrže mat i sedefaste boje u bež i braon nijansama, a paleta YaEmina Call Me Darling (2459 dinara) je upravo takva. Prvo preko gornjeg kapka nanesite najsvetliju mat senku, a tamno braon nijansu u pregib oka. Senku sa šljokicama stavite kod unutrašnje ivice oka. Ovo je najjednostavnija varijanta nude looka za kapke.

Maskara

Foto:J.V.

Sa Maybelline Colossal maskarom završili bismo šminkanje očiju i sasvim je dovoljno da je stavite u tri sloja.

Karmin

Foto: J.V.

Lorealov Color Riche 235 Nude (1399 dinara) štiti usne od spoljašnjih agenasa i sprečava isušivanje. Baš nam je to potrebno za ovo hladno vreme. Dolazi u nekoliko blagih nijansi, koje sve, pojedinačno, daju usnama prirodnu i puniju boju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare