Lepota žene

Šminker otkrio trik kako se pravilno pere sunđer za nanošenje šminke VIDEO

Sunđer za šminkanje treba redovno da se čisti jer je mesto brojnih bakterija

Ponedeljak, 22.08.2022.

13:45

Izvor: Novosti

Šminker otkrio trik kako se pravilno pere sunđer za nanošenje šminke VIDEO
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Podeli:

Sunđer za šminkanje mnogo olakšava sam proces nanošenja šminke, ali ukoliko se ne održava na pravi način može da donese rezultate koje ne želimo. Tako da je izuzetno važno redovno čišćenje.

Čišćenje sunđera za šminkanje nije lak zadatak i svako ima svoj način da to uradi. Gusti su, pa nikada niste sigurni da li je potpuno očišćen.

Zato je stručnjak za šminkanje podelio video na TikToku kome je dao tačna uputstva šta da uradite i šta bi trebalo da izbegavate. Prvo, otkriva da bi trebalo da izbegavate da sunđer stavljate pod vodu da biste pokušali da ga očistite. Posebno sa bilo kojom vrstom sapuna za ruke jer neće prodreti u sunđer dovoljno duboko da ga očisti.

Umesto da voda teče preko sunđera, napunite posudu ključalom vodom i dodajte tečnost za pranje sudova i maslinovo ulje. Zatim pustite da se sunđer natopi da biste se rešili šminke i bakterija. Maslinovo ulje će omekšati šminku dok će tečnost za pranje temeljno da očisti sve.

Ovaj trik možemo da probamo već sa sledećim čišćenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare