Jednostavna Feng Šui pravila za svakog

Pre nego što odustanete i pomislite da je previše komplikovano uvesti Feng Šui u svakodnevicu, morate znati da ipak postoje laka pravila koja možete primeniti u vašoj kući. Evo part saveta kako da od vašeg doma napravite udobnu i harmoničnu sredinu za stanovanje.

Uređenje doma | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Eliminišite đubre

Ovo je jedna od najlakših i najbitnijih stvari koje morate da uradite. Prema feng šuiju "čista kuća" smatra se srećnom kućom.

Raščistite stari nameštaj i stvari

Izbacite sve ono što ne volite, što je polomljeno, ne može brzo da se popravi ili ga uopšte ne vredi popravljati, kao i stvari koje ne koristite više od godinu dana.

Boje u kući

Boja je jedan od najjednostavnijih načina za kreiranje dobrog feng šuija. Boje, kao i muzika, popravljaju raspoloženje i što više harmoničnih boja apsorbujete tokom dana imaćete veći osećaj blagostanja. Nemojte se plašiti da unesete žive boje u vaš životni prostor. Boje su svetlost, a svetlost je ono što pozitivno utiče na naše raspoloženje.

Pustitie svetlost u kuću

Uradite šta god možete da što vise prirodne svetlosti uđe u vaš dom.

Oštri uglovi

Oštri uglovi su nosioci negativne energije. Ako su ka vama usmereni bilo kakvi oštri uglovi, oni vam šalju negativnu energiju, pa povedite računa o tome.

Vodite računa o protoku vode

Svi odvodni sistemi bi trebalo savršeno da funkcionišu. Oni su mesto koje odvodi negativnu energiju koju izbacujete kroz nečistoću.

Radni sto

Da biste opuštenije radili i osećali se udobnije za vašim radnim stolom najbolje je da on bude okrenut ka vratima ili da dok sedite, krajem oka možete da vidite vrata.

Nikako ne stavljajte tehniku u spavaću sobu

Obavezno izbacite tehniku iz spavaće sobe. I to ne samo televizor, već i kompjuter i slične uređaje.

Kupatilo

Vrata od kupatila pored spavaćih soba treba da budu zatvorena noću, kako bi se odvojile energije i funkcije svakog prostora.

Širite pozitivnu energiju oko vas

Iako ovo ne spada u feng šui savet svakako će pomoći da lakše prebrodite svakodnevne probleme i ispunite život srećom.

Pogledajte prilog o ovoj drvenoj veštini iz emisije "150 minuta":

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu