U 2/3 slučajeva žene odlučuju gde će porodica živeti

Čak 70 odsto muškaraca nema problem s tim da žena bira kuću ili stan, a tri od četiri žene smatraju da je to sasvim "normalno" i da je odluka o lokaciji doma njihova.

Uređenje doma | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Žene imaju zadnju reč u odabiru doma koji će deliti s partnerom, pokazala je nova studija britanske kompanije za nekretnine sprovedena na više od dve hiljade ljudi. Prema njoj, žene čak u 68 odsto slučajeva odlučuju koji će stan ili kuću iznajmiti ili kupiti.

Trećina žena smatra da je to sasvim normalno, a 73 odsto njih preuzeće na sebe gledanje oglasa, organizovanje poseta potencijalnim domovima i razgovor s agencijama za nekretnine. Većina muškaraca nema ništa protiv toga, a čak 70 odsto zbog toga je srećno. Skoro polovina muškaraca čak bi pristala i na ženinu odluku o novom domu bez da su uopšte videli nekretninu.

Iako se većina parova slaže da bi odluka o novom domu trebalo da bude zajednička, istraživači zaključuju da muškarci većinom misle da je to više ženska oblast interesovanja. Uprkos navodnom verovanju u prosuđivanje svoje bolje polovine, 30 odsto muškaraca kažu da su kupili nekretninu koja im se ne sviđa kako bi udovoljili svojoj ženi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu