Uređenje doma

Ovo je najprljaviji predmet u vašoj spavaćoj sobi

Jedna od najprljavijih prostorija u našem domu je spavaća soba. Iako je vi možda smatrate svojom oazom za odmor, upravo ona može sadržati najviše bakterija.

Sreda, 13.04.2022.

12:35

Izvor: B92

Ovo je najprljaviji predmet u vašoj spavaćoj sobi
Foto: PrinceOfLove/ shutterstock

Podeli:

Iako bi verovatno mnogima na um pali noćni ormarići ili krevet kao izvori prljavštine, postoji i predmet koji često zanemarujemo, a koji se smatra prljavijim od svih ostalih.

Pet malih stvari koje će promeniti enterijer spavaće sobeTri najidealnije boje za kupatilo prema feng šuij

Možda će vas iznenaditi, ali najprljaviji predmet u spavaćoj sobi je noćna lampa.

Lampe koje često držimo u blizini kreveta skupljaju najviše čestica prašine i brojne druge bakterije, a upravo njih ne čistimo dovoljno.

Stručnjaci preporučuju, prenosi "San" (The Sun), čišćenje ovog predmeta bar jednom nedeljno, a naročito ako se nalazi u neposrednoj blizini kreveta, čime se povećava rizik od alergija i raznih kožnih infekcija ili iritacija.

U zavisnosti od materijala od kojeg je lampa napravljena, možete je očistiti sredstvima za staklo, vlažnom krpom, rastvorom vode i sode bikarbone ili čak usisivačem.

Takođe, u nekim slučajevima može poslužiti i fen podešen na maksimalnu brzinu ili lepljivi valjak za dlačice koji često koristimo za odeću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.