Ako birate tepih za trpezariju, imajte na umu dva pravila: Uredite dom bez greške

Mali detalj učiniće da trpezarija bude kao iz časopisa za uređenje doma.

Uređenje doma | Novosti |
Podeli
Foto: fizkes/Shutterstock
Foto: fizkes/Shutterstock

Tepih u trpezariji (ili prostoru gde se nalazi sto za kojim ručate) ne samo da trenutno menja izgled prostora, već i osećaj. Tepisi dodaju toplinu prostoru i znatno prijatniji osećaj prilikom hodanja.

Kako da znate koju veličinu tepiha da izaberete za trpezariju? Tepih koji je premali za prostor u kome se nalazi može da izgleda kao da mu tu nije mesto, a sa druge strane prevelik tepih može lako da preplavi prostor. Da biste postigli pravi balans, trebalo bi da uzmete u obzir veličinu i oblik vašeg trpezarijskog stola, stolica i drugog nameštaja u prostoru, kao i orijentaciju vaše sobe.

Izbor tepiha za trpezariju

Veličina i oblik stola imaju veliki uticaj na veličinu i oblik tepiha koji odaberete. Generalno, veličina tepiha treba da bude zasnovana na veličini trpezarijskog stola. Za najbolje pristajanje uverite se da je tepih dovoljno širok da omogući prostor za izvlačenje svih stolica, a da noge ne padnu na pod iza tepiha.

Oblik stola takođe u velikoj meri utiče na tepih koju odaberete. Odabirom tepiha koji dopunjuje oblik vašeg stola prostor će biti harmoničan. Na primer, dugačak, tanak sto najbolje izgleda sa dugačkim tepihom. Okrugli sto najbolje izgleda sa okruglim tepihom. Međutim, slobodno prekršite ovo pravilo ako želite ekstravagantniju atmosferu. U ovom slučaju, kvadratni tepih se može koristiti kao kontrast okruglom stolu, ili ovalni tepih se može koristiti sa pravougaonim stolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu