Uređenje doma

Četiri idealne biljke za kupatilo: Trend iz osamdesetih se konačno vratio

Nemate dovoljno prostora za biljke u dnevnoj sobi? Ne morate tu da se zaustavite. Najnoviji trend enterijera je tu za vas – čuvanje kućnih biljaka u kupatilu.

Sreda, 03.05.2023.

13:15

Izvor: B92

Četiri idealne biljke za kupatilo: Trend iz osamdesetih se konačno vratio
Foto: liloon/Shutterstock

Podeli:

Biljke u kupatilu su bile trend tokom osamdesetih godina prošlog veka, a sada se ovaj zanimljiv trend vratio. Kombinacija viška prostora, obično bledog dekora i savršene vlažnosti za biljke čine vaše kupatilo savršenim mestom.

Vaša tuš kabina ili prozorska daska je savršeno mesto za malo zelenila. Samo pazite da ne stavite biljku koja voli suv vazduh.

Spatifilum

Ovaj šareni lepi dijamant je zaista lak za negu. Ona voli svoju vlažnu zemlju, senku, ali i indirektno svetlo – zvuči savršeno za kupatilo.

Ipak, najbolje je da je držite na indirektnom svetlu, jer će previše senke učiniti da prelepo šarenilo nestane sa biljke. Tako da će prostor oko prozora biti idealan.

Monstera

Ova impresivna, poznata lepotica ne može biti izostavljena ni u jednoj prostoriji. Sa svojim velikim, fenestriranim listovima, ova biljka učiniće da se osećate kao da se kupate u džungli. Ona voli da bude u vlažnom okruženju i stoga je savršen dodatak vašem kupatilu. Voli indirektno svetlo da bi postala veća i jača.

Kalateja

Ako želite da imate upečatljivu biljku koja će ispuniti vaše kupatilo, onda je ovo prava biljka za vas. Na listovima ima srebrnastu prugastu šaru. Ona ne voli jako i direktno sunce i svetlost, pa je kupatilo mesto na kome će uživati.

Dracena

Zlatne linije na lišću dracene mogu idealno da upotpune vaše kupatilo! Ovo drvo je idealno rešenje za dodavanje zelenila kada imate samo mali prozor jer voli mesta sa delimičnom senkom. Zbog njenih zahteva za vlažnošću, kupatilo je savršeno mesto za nju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare