Uređenje doma

Kako odabrati zavese za spavaću sobu koje će vam dati osećaj udobnosti?

Dizajneri enterijera otkrivaju koje su tkanine idealne za ovu prostoriju i koje boje da preferiramo.

Subota, 27.05.2023.

14:36

Izvor: B92

Kako odabrati zavese za spavaću sobu koje će vam dati osećaj udobnosti?
Foto: Edvard Nalbantjan/Shutterstock

Podeli:

Prilikom izbora zavesa za spavaću sobu važno je uzeti u obzir i funkcionalne i dekorativne aspekte. Različite sobe zahtevaju različite materijale i boje kako bi stvorile pravu atmosferu i pružile odgovarajuću funkcionalnost.

Izbor zavesa za spavaću sobu

U spavaćoj sobi nastojimo da stvorimo ugodnu i opuštajuću atmosferu, kao i da obezbedimo dovoljnu privatnost i kontrolu nad osvetljenjem. Prilikom odabira materijala za zavese u spavaćoj sobi, preporučljivo je obratiti pažnju na sledeće opcije:

Pliš - ovaj materijal dodaje eleganciju i udobnost spavaćoj sobi, a takođe ima i odlične zvučne izolacije.

Svila i taft - ovi materijali daju luksuzan izgled i delimično blokiraju svetlost, održavajući prijatnu atmosferu u prostoriji.

Zavese za zatamnjivanje - Ako želite potpunu kontrolu nad svojim osvetljenjem, razmislite o zamračenim zavesama koje blokiraju skoro svu spoljašnju svetlost. Alternativno, možete okačiti zavese za zatamnjenje - one će dopuniti uobičajene, a noću će stvoriti savršen mrak.

Paleta boja

Paleta boja za spavaću sobu je bolje izabrati mirnu. Obratite pažnju na ove nijanse:

Pastelne nijanse - Meke i delikatne pastelne boje poput svetlo plave, svetlo roze ili lavande stvaraju atmosferu smirenosti i opuštanja.

Neutralni tonovi - Bež, sive ili peščane nijanse doprinose stvaranju harmoničnog i udobnog enterijera.

Duboke tamne boje - Ako više volite zasićenije boje, možete odabrati duboke tamne nijanse kao što su tamnoplava ili tamno zelena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare