Birate novu sofu? Evo na šta treba da obratite pažnju

Dobra sofa zauzima centralno mesto u dnevnoj sobi i često od nje započinje preuređenje stana ili kuće

Uređenje doma | Novosti |
Podeli
Foto: New Africa/Shutterstock
Foto: New Africa/Shutterstock

Kada želite da domu podarite novi izgled, zamenite sofu, u skladu sa onim šta vam je prioritet – udobnost, elegancija, boja, estetski momenat… U ovoj godini izdvojilo se nekoliko trendova kada je reč o ovom komadu nameštaja.

Održivost je više od trenda – postala je ključni faktor u načinu na koji gledamo na kupovinu i opremanje domova. Zato su na ceni održive sofe, one na kojoj svaki deo može da se odvrne, otkopča, lakše reciklira i ponovo koristi na kraju svog životnog veka. Dok su zemljani tonovi, duboka zelena i povratak prirodi dominirali u enterijerima prošle godine (i u ovoj ih ima poprilično), na scenu je stupio i širok spektar plavih sofa, koje podižu raspoloženje. Ima ih u svim nijansama, od dubina okeana do neba vez ijednog oblačka. Još ako su presvučene starinskim lanom ili somotom, biće to pun pogodak.

Tu su i sofe sa elegantnim rukohvatima, pa one inspirisane teksturom i bojama iz prirode, zatim prošivene i sa skulpturalnim nogarima koje su veoma šik, potom one u boho stilu, napravljene od meke, neobrađene kože… Izdvajaju se i modularne, pufnaste, koje vas prosto mame da se što pre na njih spustite, ali i klasične, niske, sa mnogo detalja i presvučene upečatljivim tkaninama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu