Ona "pravi" uticajne influenserke, neke zarađuju i 17.000 funti za post

Iako se mnogima od reči "influenser", "bloger" diže kosa na glavi i mada postoje oni koji veruju da to nisu poslovi - zapravo je reč o izuzeno profitabilnim zanimanjima. Oni to i jesu baš zato što deluju tako opušteno, svakodnevno iako iza njih stoji čitava marketinška mašinerija. Čak postoje i dodatna zanimanja - posao da pravite influensera. Monika Beri je jedna od "onih čarobnjaka" koja će za tili čas od vas napraviti popularnu i uticajnu osobu na društvenim mrežama.

Uspešne žene |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Monika je kreirala program "The Influencer". To je platforma koja pomaže da se određene ličnosti sa društvenih mrežapovežu sa brendovima i lako počnu da zarađuju.

Za početak niti jedna blogerka, fitnes kraljica, modna influenserka... nije sluzčajno postala poznata, a to nije postigla ni na osnovu svoje lične harizme, neverovatnih recepata, tajni, caka...

Sve te stvari su već viđene, ali je suština u privlačenju pažnje, publike, pratilaca što sve vodi ka privlačenju para.

"Industrija više ne želi klasične, staromodne reklame. Želi influensere kao što su Stef Kler Smit, Gebi Epstejn. Ima ih naravno mnogo i tu se računaju samo njihovi pratioci. Neki imaju 200.000 neki milione. To je klasična priča o marketingu. Prodaja skače jer određene proizvode preporučuju osobe kojima se veruje. To je nešto kao preporuka", objasnila je Monika.

Neke cifre

od 200.000 do 800.000 zarađuju do 1.000 dolara po postu

Gypsea Lust koja ima 1.9 milina pratilaca po postu naplaćuje oko 17.000 dolara

Mikroinfluenser je neko ko ima do 3.000 do 50.000 pratilaca i zarađuje do 100 dolara po postu

Za osobu koja ima 100.000 pratilaca post se plaća 500 dolara, ako ima 250.000 pratilaca 800 dolara

Influensera ima u svim oblastima, od lepote, fitnesa, mode, kulinarstva, putovanja, a za kvalitetnu uticajnu osobu važno je da postoji jaka veza sa brendom, verovanjem u taj brend, da je osoba cenjena u oblasti u kojoj je uticajna i da ima mnogo onih koji reaguju na postoje, komentarišu, lajkuju, dele, ocenjuju...

To su stvari koje dalje opredeljuju određeni brend da u konkretnoj osobi traži partnera za saradnju.

Monika kaže:

"Najvažnije je da ste iskreni prema sebi i svojoj publici. Ako izgledate lepo, fit ne možete sigurno da preporučujete fast fud, lošu hranu".

Just me being extra af by the pool in my new @meshki swimwear ☀️💦

A post shared by HANNAH PERERA (@hannah_perera) on

Ona otkriva i da je tržište trenutno okrenuto ka mikro influenserima, jer se sa takvim osobama brendovi lakše povežu i ostavuju sardanju koja je intimnija, prisnija, kavlitetnija.

Takođe, bez obzira na granu delatnosti Monika savetuju da za početak ovaj posao posao shvatite kao veliki izazov, zatim investiciju koja će vam tek posle određenog vremena postati posao od kog amožete i da živite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu