Uspešne žene

Diplomirala filozofiju, sad se bavi jogom: Kristi Tarlington, kraljica modnih pista

Devedesetih godina, zajedno sa manekenkama Sindi Kraford, Klaudijom Šifer, Lindom Evanđelistom i Naomi Kembel, osvajala je modne piste širom sveta.

Četvrtak, 29.04.2021.

08:30

Izvor: B92

Diplomirala filozofiju, sad se bavi jogom: Kristi Tarlington, kraljica modnih pista
Foto: Profimedia

Podeli:

Kristi Tarlington rođena je 2. januara 1969. u mestu Valmut Krik, u Kaliforniji. Otac je bio pilot, dok joj je majka stjuardese iz Salvadora. Sa samo 14 godina primetio ju je jedan fotograf u Majamiju i ubrzo posle toga primljena je u agenciju Ford.

Posle završene srednje škole u svom rodnom mestu preselila se u Njujork, gde je zapravo i počela njena karijere. Kada je počela da radi kao foto-model, mlada Kristi je izjavila: "Bilo mi je teško da budem graciozna, jer sam kao dete bila veoma trapava".

Zahvaljujući talentu i harizmi uspeh joj je bio zagarantovan, osvajala je modne piste širom sveta i postala jedan od najplaćenijih foto-modela. Dugo je bila zaštitno lice Kelvina Klajna, za koga je reklamirala odeću, kao i kozmetičku liniju.

Devedesetih godina radila je za veliki broj kampanja i reklama za luksuzne brendove i modne kuće kao što su Šanel, Valentino, Versače, Maks Mara, Eskada i našla se na naslovnicama prestižnih magazina - Vog, El, Glamur, Kosmopoliten, Bazar...

Nekadašnja kreativna direktorka američkog Voga čuvena Grejs Kodington opisala ju je: "Kristi je najlepša žena na svetu". Takođe i čuveni fotograf Teri O’Nil je rekao za Kristi da je kao klasika za sva vremena: "Možete je staviti u bilo koje razdoblje i uvek će biti prekrasna. Ona je velika zvezda svetske modne industrije."

*ALT

Posle devedesetih manje se bavila modom, ali je bila aktivna u sferi filma. 2010. godine režirala je svoj prvi dokumentarni film "No woman no cry", koji govori o opasnostima sa kojima se u pojedinim zemljama susreću trudnice kada traže lekarsku pomoć.

*ALT

Godine 2003. udala se za glumca i producenta Edvarda Bernsa, sa kojim ima ćerku Grejs, rođenu iste godine kada su se Kristi i Ed venčali, i sina Fina, rođenog 2006. U slobodno vreme bavi se jogom, a o tome je pisala u knjizi "Living Yoga: Creating a life practice". Takođe redovno trenira trčanje i trči maratone. Diplomirala je filozofiju i komparativnu religiju i povremeno se vrati u svet mode, kao što je to bilo početkom 2021. godine za modnu kuću Fendi.

Što se tiče starenja i bora, Kristi nema problema sa tim: "Ne želim da izgledam mlađe nego što jesam. Naše lice ja mapa našeg života."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.