Ima samo 16 godina i privatni biznis: Ema obožava konje, a sada je otvorila prvi jahački klub u selu

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge.

Uspešne žene | RINA |
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 16 godina i već je započela svoj "biznis". Na porodičnom imanju osnovala je Jahaći klub, na kom će sve upoznati sa svojim lepotanima - konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom. Mala škola jahanja počinje u ograđenom prstenu, a za terensko jahanje tu su šumske staze i senoviti predeli u srcu jesenje šume.

"Dolaze da jašu i deca i odrasli, a to ja najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Ono što prvo kažem početnicima, jeste da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga zavisi kako će prihvatiti čoveka. Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, zato treba biti smiren i konj će onda ispunjavati komande", kazala je za RINU Ema Božanić.

Nije uvek lako organizovati radni dan sa obavezama u školi i oko konja. Ali, ljubav prema jahaćem sportu i svemu što on podrazumeva je jača. Šesnaestogodišnja ljubiteljka konja priznaje da tokom časa često misli na svoje ljubimce.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Zeka je temperamentan i uvek spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, on je za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Oni, kao i mi imaju svoju narav", dodaje Ema.

Ona svo svoje slobodno vreme posvećuje njima, a na imanje odlazi svakoga dana, da ih nahrani i izvede napolje.

Odnedavno su u školi jahanja i Sara Dragojlović i Maša Marjanović koje pomažu oko konja kada imaju slobodnog vremena. Svi koji žele da se otisnu u divljem galopu na proplanak odakle puca pozlaćena oktobarska razglednica na Tresku ili u sporom kasu, pored potoka sa kog ovi četvoronožni mezimci piju vodu, doživeće nezaboravno iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu