Uspešne žene

Napravljeno u Srbiji, s ljubavlju: Pletivo Marijane Andrić osvaja modne prestonice sveta

Tradicionalno srpsko pletivo ponovo osvaja modne prestonice sveta, a za to je zaslužna Marijana Andrić i njen tim...

Ponedeljak, 07.11.2022.

11:44

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Marijana Andrić, poreklom je iz Pančeva, sa sedam godina se preselila u Grčku u kojoj je odrasla. Karijeru u modnoj industriji počela je dosta rano, u porodičnoj kompaniji u Grčkoj, gde je učila procese neophodne za funkcionisanje jednog uspešnog modnog brenda. Takođe, zavidan staž je ostvarila na menadžerskim pozicijama poznatih inostranih modnih brendova.

Po povratku u Srbiju, Marijana se zainteresovala za našu dugu tradiciju pletenja na ovim prostorima, a upoznavši pletilje, njihov talenat, ljubav i predanost ka svakoj brižno ispletenoj niti, odlučuje ne samo da pokuša da sačuva dragocenost ovog ručnog rada, već i da ga oživi i osavremeni.

Marijana je svoju ideju u početku razvijala sa svega par pletilja, a potom ih je okupljala, tražeći ih širom Srbije, kako bi, naposletku, kreirala jedinstveni Maridruna tim.

Njene želje su bile misija revitalizacije starih zanata i podsticanja lokalnog preduzetništva žena u Srbiji, kao i da se što više mladih žena zainteresuje za tradiciju i očuvanje pletenja.

Maridruna tim čine žene sa velikim iskustvom u pletenju koje su svojim požrtvovanošću i pažnjom, zajedno sa Marijanom, fokusirane na celokupan proces proizvodnje, gde se svako vlakno tretira sa mnogo ljubavi, ne bi li se napravio pre svega jedinstven, ali i luksuzan, ručno pleteni proizvod modernog dizajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare