Uticajna modna ikona koju narod ne može da "trpi", arapska princeza je rekla "ne" hidžabu FOTO

Dina Abdulaziz Al Sud (Deena) je princeza Saudijske Arabije koja ne nosi burku ni hidžab. Ona je princeza koja ide u korak sa modnim trendovima, pa često trpi kriike svog naroda.

Uspešne žene | avaz.ba/E.Ag. |
Podeli

Dina poseduje ekskluzivni butik i to samo za odabranu klijentelu. Na modnim revijama ona zauzima počasno mesto, jer svi znaju da princeza Dina ima istačan ukus za modu i njene trendove.

Udata je za princa Saudijske Arabije Abdulaziza bin Nasera bin Abdulaziza el-Sauda, a par ima troje dece: ćerku i dva sina - blizance

Hidžab je odbila, a za razliku od drugih supruga monarha i prinčeva, ona je i uspešna poslovna žena i zaista uticajna figura u svetu mode. Prema pisanjima The Business of Fashion, ona je jedna od najuticajnijih žena u svetu monde industrije.

"Žene u Saudijskoj Arabiji još od kasnih šezdesetih vode računa o modi i kupuju jedinstvene modne komade. Ne pričaju o tome, ne pokazuju drugima, ne fotografišu se, jer se to smatra vulgarnim", rekla je jednom prilikom

Takođe, ljubav prema modi odvela ju je sve do pozicije urednice arapskog "Voga", ali je poziciju napustila samo dve godine kasnije, jer "nije želela da pravi kompromise sa izdavačem koji nije razumeo njene ideje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu