Uspešne žene

Milena Radulović dobitnica Nagrade za žensku hrabrost: "Seksualno nasilje više nije tabu tema"

Glumica Milena Radulović je ovogodišnja dobitnica Nagrade za žensku hrabrost koju dodeljuje kompanija Avon, saopštili su danas organizatori.

Utorak, 28.11.2023.

14:36

Izvor: superžena

Milena Radulović dobitnica Nagrade za žensku hrabrost:
Foto: M.M./ATAImages

Podeli:

"Radulović je dobila nagradu za hrabrost da kaže istinu, odnosno prijavi i javno progovori o seksualnom nasilju koje je doživela, što je osmelilo brojne druge žene da progovore o svojim iskustvima u pokušaju da konačno stanu na put nasilnicima", navodi se u saopštenju.

A šta je naša glumica imala da kaže na ovo?

"Hvala kompaniji Avon za ovu nagradu jer ona je dokaz da seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i nasilje prestaju da budu tabu teme na ovim prostorima. To što sam ja javna ličnost možda je pomoglo da se brže i lakše čuje za ovo kroz šta sam ja i druge devojke i devojčice prošle, ali ovo je nagrada i poruka svim ženama koje prolaze kroz isto", rekla je.

Avon tradicionalno dodeljuje nagradu u sklopu globalne kampanje "16 dana aktivizma“, u okviru akcije "Reci NE nasilju nad ženama". Cilj akcije je pružanje podrške ženama koje se bore protiv rodno zansovanog nasilja i nagrađivanje herojina koje su uspele u tome.

Podsetimo, Milena Radulović je prijavila učitelja glume Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Milena Radulović je pomišljala na samoubistvo: "Plašila sam se i za druge devojke"

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta prošle godine ukinut i kućni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.