Supruga katarskog šeika najbolje obučena na svetu: Ima šest doktorata i sedmoro dece

Supruga katarskog šeika Hamada Halifa Al Tanija, Moza bin Naser važi za jednu od najbolje obučenih žena na svetu.

Utorak, 22.11.2022.

10:34

Autor: Miæanoviæ Marija

Supruga katarskog šeika najbolje obučena na svetu: Ima šest doktorata i sedmoro dece
Foto: Profimedia

Podeli:

I pored instančanog modnog ukusa, krasi je zavidno obrazovanje, a njen angažovani rad u domenu obrazovanja, doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata, prenose mediji.

Moza (63) se udala sa 18 godina i tada, davne 1977. godine, bila je student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina posle udaje.

Postavši šeikova druga žena, ujedno je postala i prva dama Katara i supruga redovno prati na poslovnim putovanjima širom sveta.

U Pradinoj haljini od muslina prisutvovala je otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu, poželevši dobrodošlicu svima sreću i uspeh.

Da Moza pomera granice mode u arapskom svetu dokaz je i prijem u Međunarodnu kuću najbolje obučenih žena na svetu, 2015. godine.

Njen stil karakterišu elegantni turbani kao alternativu hidžabu, pa su vremenom postali njen zaštitni znak, zatim intenzivne boje, besprekorna elegancija i skupocene marke kao što su Šanel, Dior, Guči i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.