Psiholozi tvrde: Brakovi "ne pucaju" nakon sedam godina; krizni period je ovaj

Čak kod dve trećine parova, obrazac se ponavljao.

Veze i odnosi | superžena |
Podeli
Foto: Andrii Zastrozhnov/Shutterstock
Foto: Andrii Zastrozhnov/Shutterstock

Mnogi veruju da je sedma godina braka krizna, te da je ovo prekretnica u odluci da li će zajednički život partnera nastaviti da funkcioniše ili ne. Međutim, jedno istraživanje je pokazalo da to baš i nije tako, već da je krizna godina braka, zapravo, deseta.

Deset znakova da je vaš partner pravo blago koje treba čuvati

Naučnici Univerziteta u Juti (SAD) su sproveli istraživanje u kome je učestvovalo više od 2.000 žena, rođenih između 1957. i 1964. godine. Sve one su bile u braku trideset i nešto godina.

Muškarci ih obožavaju, a žene preziru: Pet poza od kojih beže

Psiholozi su primetili da se u dve trećine brakova ponavljao isti obrazac – parovi su prvo uživali u sreći, da bi zadovoljstvo zatim počelo da opada.

U krevetu sa novim partnerom - sećate li se tog iskustva?

Naučnici smatraju da je najveći razlog za to nezadovoljstvo žena koja puca pod poslovnim i porodičnim obavezama, jer nema podršku muškarca. Dakle, ukoliko parovi "prežive" tu desetu godinu braka, imaju velike šanse da ostanu zajedno do kraja života.

Žene, naime, vremenom shvataju da nemaju koristi od svađa, pa odustaju, posvećuju se sebi i svojim interesima. Takva strategija obično urodi plodom, jer se nakon nekog vremena ponovo povezuju sa suprugom, a to znači i da ponovo uživaju u braku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 22 sledeca idi na stranu