Ko prvi kaže "Volim te" i posle koliko vremena?

Uvaženo je mišljenje da su žene te koje uvek prve izgovaraju magične reči, ali najnovija istraživanaja bi vas mogla iznenaditi.

Veze i odnosi | Novosti |
Podeli
Foto: fizkes/Shutterstock
Foto: fizkes/Shutterstock

Nedavna studija objavljena u časopisu SAGE Journal of Social and Personal Relationships nastojala je da otkrije ko će verovatnije prvi izgovoriti dve magične reči "Volim te".

Suprotno preovlađujućim rodnim stereotipima, studija je otkrila da muškarci generalno prvi kažu "Volim te". Takođe, navodi se da su u proseku muškarci razmišljali da izraze svoju ljubav oko 69 dana. S druge strane, ženama je trebalo malo duže, razmišljajući o izražavanju svojih osećanja, oko 77 dana veze.

Ova nedavna studija baca svetlo na zadivljujući aspekt romantične dinamike, sugerišući da su muškarci, suprotno popularnom verovanju, često prvi koji izražavaju svoja osećanja, piše Power of positivity.

Međutim, koliko god ova otkrića bila prosvetljujuća, ključno je pristupiti im iz šire perspektive. Ljubav i njeno izražavanje je složena interakcija emocija i individualnih ličnosti. Dok studije poput ovih pružaju fascinantne uvide, bitno je zapamtiti da su svaka osoba i odnos jedinstveni. Najvažnije je pronaći ono što je najbolje za vas i vašeg partnera i nije važno da li ćete vi ili vaš partner prvi reći te čuvene i važne reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu