Nemojte dozvoliti sebi da "puknete": Kako se rešiti besa i ljutnje u nekoliko koraka?

Svako od nas se ponekad našao u situaciji kada je imao osećaj da će da "pukne" od besa. Ipak, postoje bolji načini da se izborite sa stresom, a da ne eminirate agresivno ponašanje.

Zdrav duh | Dnevni avaz |, Super žena |
Podeli
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Zdrava ishrana

Konzumiranjem namirnica koje obiluju složenim ugljenim hidratima, kao što su slatki krompir i ovas možemo povećati količinu serotonina u našem mozgu. Takođe, proteini, poput ribe, tofua i piletine, pomoćiće nam u proizvodnji dopamina i noradrenalina - zaduženi za raspoloženje i motivaciju u našem mozgu.

Vežbanje

Nije važno za koji vid fizičke aktivnosti ćete se odlučiti. Pronađite vrstu vežbi koje vam najviše odgovaraju, a koje će omogućiti da se brzo i efikasno rešite loših emocija.

Zapišite svoja osećanja

Zapisivanje svojih osećanja je odličan način oslobađanja od negativne energije.

Duboko udahnite

Duboko disanje može smanjiti hormone stresa. Prema klinici Mejo, vežbe disanja su korisne, jer kada se osećamo ljuto, naš mozak telu daje signale da je u krizi. Usporavanje disanja podseća naš mozak da smo na sigurnom.

Čišćenje

Neuredan prostor ponekad može dodatno pogoršati vaše raspoloženje. Dakle, da biste ublažili negativne emocije, operite suđe ili spremite ormar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu